Redactia.ro
Home » Știri » Uniunea Europeană ne pune să ne aruncăm aragazul din bucătărie! Cum vor mai găti românii

Uniunea Europeană ne pune să ne aruncăm aragazul din bucătărie! Cum vor mai găti românii

Uite de ce este important să îți fotografiezi aragazul

Uniunea Europeană s-a gândit la o serie de restricții pe care mulți le-ar considera draconice. Una dintre ele vizează obligația de a renunța la aragaz.

Această interdicție va afecta toate statele membre, deci inclusiv România. Lupta cu poluarea face victime „colaterale”.

UE luptă cu poluarea

Aragazul este în continuare foarte popular la nivelul UE. Totuși, Bruxellesul speră să schimbe obiceiurile tuturor. Astfel, gospodăriile se vor confrunta cu tot mai multe situații dificile.

Aceste schimbări vin cu o serie de costuri suplimentare pentru fiecare casă. O alternativă propusă pentru aragaz este plita cu inducție. Trecerea la noul sistem de gătit se va face obligând casele noi sau renovate să aibă prevăzută o clasă energetică scăzută.

Obiectivul declarat în cadrul UE este să promoveze planul de economisire a energiei și să contribuie la un mediu mai curat, conform standardelor mondiale actuale.

Trecem la plite cu inducţie

Comparativ cu aragazele tradiționale, care produc monoxid de carbon și alți poluanți dăunători sănătății, plitele cu inducție nu emit fum sau gaze toxice.

Trecerea la plitele cu inducție aduce beneficii, cum ar fi evitarea riscului de incendii accidentale și stingerea automată a focului în câteva secunde, în absența contactului cu oala. Proiectul discutat în cadrul UE vizează înlocuirea completă, dar treptată, a aragazelor tradiționale.

În Occident, tot mai multe gospodării renunță la abonamentul la gaze și folosesc, deja, plitele cu inducție.

Altfel, din 2025, statele Uniunii Europene au obligativitatea să transmită la Comisia Europeană (CE) mai multe date. Acestea vor viza consumul de carne al fiecărui om, numărul de ore în care circulă cu mașini non-electrice, numărul de autoturisme pe familie și numărul de zboruri private într-un an.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: