Redactia.ro
Home » Știri » Unul din suspecții crimei din Piața Constituției, eliberat prin recursul compensatoriu

Unul din suspecții crimei din Piața Constituției, eliberat prin recursul compensatoriu

Constituției

Crima din Piața Constituției. Poliția are doi suspecți, în urma perchezițiilor efectuate vineri dimineață în zona Petricani – Lacul Tei din Capitală.

Unul dintre cei suspectați că l-ar fi ucis duminică seară pe tânărul de 30 de ani în confruntarea din Piața Constituției a fost condamnat pentru o altă crimă și a fost eliberat mai devreme, în baza recursului compensatoriu, potrivit Digi24.

În urmă cu 11 ani, acesta a comis o crimă asemănătoare, tot într-o bătaie pe stradă între clanuri, în zona Petricani. A fost condamnat pentru omor și mai avea de executat o bună parte din pedeapsă, dar a beneficiat de pe urma recursului compensatoriu. Din cauza condițiilor proaste din închisoare, a fost eliberat mult mai devreme.

Recursul compensatoriu a eliberat peste 900 de persoane închise pentru omor și omor calificat

Deputatul PNL Florin Roman susține că aproape 1.900 de deţinuţi eliberaţi mai repede din închisoare în baza recursului compensatoriu au fost reîncarceraţi, dintre care peste 500 pentru fapte violente – tâlhării, omor, omor calificat, viol.

„Din cei eliberaţi, 7.003 deţinuţi au fost iniţial încarceraţi pentru fapte extrem de grave, precum crimă, viol, tâlhărie, corupţie etc. În acest moment, circulă liberi pe străzile României: 943 criminali, 110 infractori condamnaţi pentru act sexual cu un minor, 2.300 de deţinuţi eliberaţi mai repede după ce au comis fapte de tâlhărie, dar şi 35 de persoane încarcerate pentru mită. Îngrijorător este şi numărul violatorilor lăsaţi în libertate, nu mai puţin de 634”, arată deputatul liberal, potrivit Agerpres.

21.049 de persoane au fost eliberate în doar doi ani, începând cu 19 octombrie 2017 şi până la 18 septembrie 2019, ceea ce înseamnă că, în medie, 30 de deţinuţi au ieşit din penitenciare în fiecare zi din ultimele 23 de luni.

De ce nu a intervenit Poliţia la bătaia din Piața Constituției

Viorica Dăncilă a explicat, joi seară, de ce nu a intervenit Poliția la bătaia din Piața Constituției, în urmă căreia a murit o persoană, iar o alta a fost rănită.

Premierul spune că forțele de ordine nu au intervenit la timp pentru că „nu avem ministru de Interne”.

„În fața Parlamentului a fost o bătaie. Am dat telefoane să văd ce se întâmplă, am întrebat de ce nu s-a intervenit. Și oamenii mi-au spus: Cu tot respectul, doamna premier, dar nu avem ministru”, a spus Viorica Dăncilă.

Premierul a precizat că oamenii cu care a discutat au spus că intervenția nu a fost posibilă pentru că nu exista un ministru care să semneze ordinele de intervenție, potrivit G4media.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: