Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Unul dintre cele mai mari mistere din lume se află în România. Ce nu au aflat experții niciodată

Unul dintre cele mai mari mistere din lume se află în România. Ce nu au aflat experții niciodată

GALERIE FOTO (2) obiect misterios

Un obiect misterios a fost ținut departe de ochii lumii, într-o cutie de pantofi, vreme de peste 40 de ani. A fost descoperit în 1973  de câțiva muncitori, pe malul Mureșului, la doi kilometri de Aiud.

Se afla într-o carieră de nisip, la vreo zece metri adâncime. Zăcea lângă niște fosile, care s-au dovedit a fi oase de mamut pietrificate. Nici la 47 de ani de la descoperirea lui, cercetătorii nu au aflat provenienţa obiectului. Mulţi s-au grăbit să spună că este vorba de o rămăşiţă a unei nave extraterestre.

obiectul misterios

„Obiectul, lung de circa 20 de centimetri, lat de circa 12,5 cm şi gros de 7 cm, prezenta două goluri cilindrice, de diametre diferite, practicate astfel încât golul cu secţiunea mai redusă penetra către baza celuilalt, perpendicular. Golul cu diametrul mai mare prezenta în plus o ovalizare a părţii sale inferioare, efect ce părea a fi produs de un ax cu capul rotunjit, cu care s-ar fi asamblat.

Pe suprafaţa sa inferioară cât şi lateral, obiectul prezenta urme ale unor lovituri repetate, dintre care unele au fost puternice. Toate detaliile remarcate sugerau faptul că piesa a facut parte cândva dintr-un ansamblu funcşional şi că a fost pierdută dintr-un motiv oarecare, în albia de atunci a raului”, a scris inginerul Florin Gheorghiţă, în cartea „Enigme in Galaxie“, apărută în anul 1983, potrivit evz.ro.

Obiect misterios vechi de 400 de ani

Obiectul misterios a fost analizat în Elveţia, unde s-au confirmat rezultatele de la Măgurele. Mai mulţi experții au declarat că ar avea o vechime de 250.000 de ani, însă datele de laborator indică faptul că obiectul ar avea între 400 de ani şi 80.000 de ani.

La început specialiștii au crezut că este vorba despre o armă, cel mai probabil topor. Obiectul cunoscut drept „Călcâiul din Aiud” este de fapt un aliaj de aluminiu unic. Acesta face parte din categoria artefactelor anomalii cunoscută sub denumirea de ooparts – Out of Place Arthefacts.

„Unii au spus ca probabil a fost o talpica de la un vehicul. O tălpică pe care să se sprijine un vehicul mai mare”, a declarat Dan Farcas, de profesie ufolog (n.r. persoană care studiază obiectele zburătoare neidentificate, rapoarte și dovezi asociate). „Călcâiul“ de la Aiud este şi astăzi în custodia Muzeului de Istorie din Cluj-Napoca.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: