Redactia.ro
Home » Știri » Mii de români au luat cu asalt aeroportul din Cluj, în plină pandemie de coronavirus

Mii de români au luat cu asalt aeroportul din Cluj, în plină pandemie de coronavirus

Aeroportul din Cluj

Douăsprezece avioane ticsite de români vor decola în cursul zile de joi de de pe Aeroportul din Cluj-Napoca, cu destinația Germania. Este vorba despre muncitori care pleacă la muncă în străinătate cu zboruri speciale de tip charter.

În timpul stării de urgență, când autoritățile recomandă distanțarea socială, aproximativ 1.800 de persoane s-au înghesuit să prindă unul dintre cele 12 zboruri charter închiriate de patronii companiilor care transportă muncitori sezonieri în Germania.

„Sunt zboruri charter – patronii duc muncitorii sezonieri la lucru, nu sunt zboruri regulate. La întoarcere, avioanele vor fi goale. Sunt diferite agenții si companii, nu pot să vă zic deocamdată despre cine este vorba”, a declarat un angajat al aeroportului, potrivit libertatea.ro.

Unii muncitori au venit din județul Suceava

În imaginile publicate de cluju.ro se vede că regulile de distanţare socială nu au respectate, iar oamenii au stat înghesuiți în parcarea aeroportului din Cluj-Napoca. O parte dintre aceştia au venit chiar din judeţul Suceava, unde se află cel mai mare focar de coronavirus din România, relatează publicația.

Au intervenit polițiștii și i-au despărțit pe oameni, organizându-i în șiruri, la distanță de cel puțin un metru unul față de celălalt, organizându-i pentru deplasarea spre avioanele de la Aeroportul din Cluj.

Germania a anunțat că relaxează condițiile pentru intrarea în țară a muncitorilor străini care vin sezonier pentru a lucra în agricultură. Specialiștii în piața muncii spun că există soluții pentru români în această perioadă, aceea de a pleca sezonieri, însă reticiența vine în urma riscului îmbolnăvirii cu noul coronavirus.

Ordonanța care suspendă zborurile din și spre Germania a expirat aseară

La 25 martie, România a suspendat, prin ordonanță militară, toate zborurile către și dinspre Germania și Franța pe o perioadă de 14 zile.

„Se suspendă toate zborurile efectuate de operatori economici aerieni spre Franța și Germania și din Franța și Germania către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 14 zile”, se arată în textul ordonanței. Măsura a expirat la 8 aprilie, ora 23.00, așadar, cu doar câteva ore înainte de programarea primelor zboruri către Germania.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: