Redactia.ro
Home » Știri » Urmează o perioadă dificilă pentru omenire. Universitatea Oxford face previziuni sumbre: războaie, pandemii și crize globale în viitorul apropiat

Urmează o perioadă dificilă pentru omenire. Universitatea Oxford face previziuni sumbre: războaie, pandemii și crize globale în viitorul apropiat

GALERIE FOTO (2) previziuni sumbre

Universitatea Oxford a făcut previziuni sumbre cu privire la evoluțiile globale, avertizând despre posibile războaie, conflicte între state, o criză globală și chiar prezența unei noi pandemii. Profesorul Ian Goldin, specialist în globalism la Universitatea din Oxford, a discutat despre aceste prognoze îngrijorătoare la Antena 3 CNN, subliniind că ne aflăm într-o perioadă critică.

În prezent, atenția internațională este concentrată pe conflictele din Israel și Fâșia Gaza, iar profesorul Goldin a subliniat că, din păcate, previziunile pentru viitor nu sunt optimiste. El a adăugat că se așteaptă la o creștere a conflictelor și a tensiunilor geopolitice, anticipând apariția unor noi crize financiare și chiar a unei noi pandemii.

Ce a transmis profesorul Ian Goldin despre ce va urma

„Ce știm este că vor fi mai multe crize, mai frecvente, cu o amplitudine mai mare, cu mai multe valuri în întreaga lume. Dar ce criză anume este întotdeauna imposibil de prezis. Că va exista o altă pandemie, știm că va exista o altă pandemie, va exista o altă criză financiară. De unde va veni, nu suntem siguri”, a declarat profesorul Ian Goldin.

De asemenea, el a subliniat că tensiunile dintre Statele Unite ale Americii și China reprezintă o sursă semnificativă de îngrijorare. Profesorul a indicat că cooperarea între cele două mari puteri este esențială pentru gestionarea crizelor, iar lipsa dialogului și a eforturilor comune face ca rezolvarea acestor provocări să devină dificilă.

Perspectivele tensionate dintre SUA și China, alături de crizele climatice, au fost evidențiate ca fiind printre cele mai mari surse de îngrijorare pentru viitor. Profesorul Goldin a concluzionat că, în lumina acestor provocări complexe și interconectate, este necesar să ne pregătim pentru mai multe surprize și să abordăm aceste probleme cu o abordare globală și cooperativă.

„Cel mai mult mă preocupă în acest moment clima și conflictele. Dar perspectiva unei alte pandemii se profilează. Și, bineînțeles, tensiunile dintre SUA și China în special, fac imposibilă rezolvarea acestor crize.

Fiecare criză necesită cooperarea Chinei și a SUA, pentru a o opri. Și atâta timp cât cei doi nu discută și nu lucrează împreună, trebuie să ne așteptăm ca aceste crize să nu fie gestionate”, a completat profesorul Ian Goldin, conform Antena 3.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: