Redactia.ro
Home » Știri » Vacanța de schi 2024. Când vor beneficia elevii de încă o săptămână liberă, înainte de Paște

Vacanța de schi 2024. Când vor beneficia elevii de încă o săptămână liberă, înainte de Paște

Elevii din România au parte de vești îmbucurătoare în ceea ce privește structura anului școlar 2023-2024. Acesta aduce cu sine o săptămână suplimentară de vacanță, fapt ce a generat entuziasm în rândul tinerilor învățăcei.

După o odihnă revigorantă de 17 zile, marcată de bucuria sărbătorilor de iarnă și de cadourile primite de la Moș Crăciun, elevii se pregătesc să revină la școală pe data de 8 ianuarie 2024.

Când primesc din nou vacanță elevii în 2024

Modulul 3 al cursurilor este programat să înceapă în această dată și să se desfășoare până la sfârșitul lui februarie sau începutul lui martie, în funcție de decizia inspectoratelor școlare județene sau a municipiului București. Acest ultim modul reprezintă ultima etapă de studiu înaintea vacanței de primăvară, marcând totodată continuarea implementării structurii pe module, preferată pentru stabilitate și predictibilitate.

În noul cadru al anului școlar, vacanța de schi din februarie reprezintă un element de noutate introdus în structura anului școlar 2022-2023 și menținut pentru actualul an școlar. Cunoscută inițial sub numele de „vacanță mobilă”, această pauză se deosebește de celelalte prin flexibilitatea perioadei în care se desfășoară. Inspectoratele județene au prerogativa de a decide când va avea loc această vacanță, luând în considerare consultările cu părinții și elevii.

Vacanța de schi din februarie pentru anul 2023-2024 va cuprinde o săptămână, intervalul exact variind în funcție de deciziile luate de inspectoratele școlare județene sau a municipiului București. Elevii se pot bucura de această scurtă pauză în perioada 12 februarie – 3 martie 2024, o oportunitate de relaxare și distracție în timpul iernii.

Ligia Deca a vorbit despre schimbările de anul acesta

După această perioadă de odihnă, elevii vor intra în linie dreaptă către vacanța de primăvară sau de Paște, care începe sâmbătă, 27 aprilie 2024, și se încheie marți, 7 mai 2024. Cursurile vor continua până în luna iunie, urmând ca vacanța de vară să înceapă pe 22 iunie și să dureze până pe 8 septembrie 2024.

“Având în vedere concluziile pedagogice, cât şi studiul de percepţie făcut public în săptămânile anterioare, am preferat, în interesul stabilităţii şi al predictilităţii, să păstrăm această structură de an şcolar şi să încercăm ca toate eforturile noastre, de exemplu efortul pentru simulări pentru examenele naţionale, să fie corelate cu structura, adică practic am mutat un pic mai devreme simulările, în ideea că rezultatele la simulări pot fi discutate cu familiile şi pot servi pentru recuperarea materiei înainte de examenele naţionale”, a declarat Ligia Deca, ministrul educației, potrivit Observator.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: