Redactia.ro
Home » Știri » Vacanță pentru elevi în luna februarie. Vezi perioada aleasă de fiecare județ

Vacanță pentru elevi în luna februarie. Vezi perioada aleasă de fiecare județ

Elevii vor avea parte de o nouă vacanță în luna februarie

Vacanța în luna februarie reprezintă o perioadă de odihnă binevenită pentru elevii din România, stabilită de către fiecare inspectorat școlar județean și al municipiului București. După încheierea vacanței de iarnă, acordată în timpul sărbătorilor de Crăciun, elevii se bucură de încă un „moment de respiro”.

Această perioadă de vacanță oferă elevilor șansa de a se relaxa, de a se dedica activităților recreative și de a se pregăti pentru provocările academice viitoare. Vacanța din luna februarie reprezintă un prilej pentru elevi de a-și reîncărca bateriile înainte de a reveni la activitățile școlare.

Când iau elevii vacanță în luna februarie

Elevii din întreaga țară se pregătesc să intre într-o nouă perioadă de vacanță mobilă, care va dura o săptămână. Această perioadă de odihnă a fost stabilită individual de fiecare inspectorat școlar județean, împreună cu cel al municipiului București, încă din vara anului trecut.

Săptămânile disponibile pentru vacanța mobilă sunt 12 – 18 februarie, 19 – 25 februarie și 26 – 3 martie 2024. Majoritatea județelor au optat pentru perioada de mijloc, respectiv 26 de județe din întreaga țară.

Astfel, elevii vor începe vacanța mobilă pe 12 februarie și o vor încheia pe 18 februarie în județele Satu Mare și Bistrița-Năsăud. În perioada 19 – 25 februarie 2024, vacanță vor avea elevii din 26 de județe, inclusiv municipiul București și județele Ilfov, Argeș, Olt, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița și Prahova, precum și Bihor, Sălaj, Cluj, Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj și Brăila. Între 26 februarie și 3 martie, vor avea vacanță elevii din 14 județe, printre care se numără Arad, Timiș, Alba, Suceava, Maramureș, Mureș, Sibiu, Brașov, Vâlcea, Dolj, Bacău, Mehedinți, Constanța și Tulcea.

Elevii așteaptă cu nerăbdare încheierea anului școlar

Vacanța mobilă, introdusă pentru prima dată în anul școlar 2022-2023, a devenit o tradiție în sistemul de învățământ românesc. Această perioadă de odihnă a fost implementată odată cu împărțirea anului școlar în module, oferind inspectoratelor școlare județene și municipiului București posibilitatea de a decide în ce perioadă să acorde această vacanță, marcând astfel încheierea modulului 3.

Anul școlar 2023-2024, cu o durată totală de 36 de săptămâni de cursuri, are prevăzute mai multe vacanțe și module. Modulul 4 va începe după încheierea vacanței din luna februarie și va continua până vineri, 26 aprilie. Apoi, pe 27 aprilie, elevii vor intra într-o nouă perioadă de odihnă, care se va desfășura până marți, 7 mai 2024.

Cursurile vor fi reluate pe 8 mai, odată cu debutul modulului 5, care se va încheia pe 21 iunie 2024. Vacanța de vară va începe pe 22 iunie și se va încheia pe 8 septembrie 2024.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: