Redactia.ro
Home » Știri » Vaccinarea anti COVID-19 în România va începe duminică. Ce mesaj a transmis Klaus Iohannis de Crăciun

Vaccinarea anti COVID-19 în România va începe duminică. Ce mesaj a transmis Klaus Iohannis de Crăciun

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, că nu vor fi anunțate restricții noi de sărbători. Șeful statului a menționat că rămân în vigoare restricțiile deja existente.

Ce mesaj a transmis Klaus Iohannis de Crăciun

Klaus Iohannis a anunțat, joi, că nu vor fi introduse restricții noi de sărbători, dar rămân în vigoare restrcițiile deja existente.

Nu vom introduce restricţii noi de sărbători, însă restricţiile care sunt acum în vigoare rămân toate în vigoare. Aceste măsuri sunt obligatorii, nu e ceva opţional”, a declarat, joi, Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a vorbit despre situația actuală în cecea ce privește infecția cu noul coronavirus, în România. Mai mult, Iohannis a reluat apelul la adresa cetățenilor de a respecta măsurile și de a se proteja de infecția cu SARS-COV-2.

Chiar dacă în ultimele zile avem relativ mai puţine persoane infectate, nu putem să spunem că lucrurile stau bine. Avem, din păcate, foarte multe persoane la terapie intensivă, avem din păcate prea multe persoane decedate în fiecare zi. Dragi români, în perioada sărbătorilor aveţi grijă de voi, aveţi grijă de cei dragi vouă, respectaţi restricţiile. Vă doresc tuturor multă sănătate şi Crăciun fericit!”, a mai declarat Iohannis.

 

Campania de vaccinare anti COVID-19 va începe duminică, 27 decembrie

Iohannis a precizat că în România și la nivelul Uniunii Europene campania de vaccinare anti COVID-19 va începe duminică, 27 decembrie.

În ce priveşte campania de vaccinare, pot să vă confirm, campania de vaccinare începe în România şi în toată Uniunea Europeană exact pe data de 27, duminică. Se începe cu o primă tranşă, mai degrabă simbolică, dar deja imediat după Crăciun încep să vină următoarele tranşe de vaccin şi aşa se va continua, până când toată populaţia beneficiază de vaccin”, a precizat Iohannis.

Mai mult, șeful statului a subliniat că vaccinurile ,,sunt sigure, sunt eficiente, sunt autorizate la cele mai înalte standarde europene”. Mai mult, Iohannis a mai spus că și experții recomandă tuturor românilor să fie pregătiți să se vaccineze.

 

Ce a declarat președintele Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a făcut  declarații după o ședință de lucru la Palatul Cotroceni, în ceea ce privește gestionarea pandemiei de coronavirus.

”Tocmai am încheiat o întâlnire de lucru cu noul Prim-ministru, domnul Florin Cîțu, și mai mulți miniștri. Am discutat despre pandemie, despre cum va fi de Crăciun în spațiul public și despre campania de vaccinare.

Ca să le iau un pic pe rând, pandemia, din păcate, este cu noi. Chiar dacă în ultimele zile avem relativ mai puține persoane infectate, nu putem să spunem că lucrurile stau bine. Avem, din păcate, foarte multe persoane la Terapie Intensivă. Avem, din păcate, prea multe persoane decedate în fiecare zi. Așadar, dragi români, vă rog să vă feriți de boală și să-i feriți și pe ceilalți de boală! Nu-i de joacă!

Cum va fi de Crăciun – am discutat măsurile și pot să vă spun următoarele lucruri: nu vom introduce restricții noi de sărbători, însă restricțiile care sunt acum în vigoare rămân toate în vigoare. Aceste restricții sunt obligatorii, nu este ceva opțional.

Așadar, vă rog să vă conformați acestor restricții, dacă nu doriți să ajungeți de sărbători în spital. Deci, repet, de Crăciun restricțiile în vigoare rămân, nu se adaugă însă restricții noi.

În ce privește campania de vaccinare, pot să vă confirm: campania de vaccinare începe în România și în toată Uniunea Europeană exact pe data de 27 septembrie (n.n. decembrie), duminică. Se începe cu o primă tranșă, mai degrabă simbolică, dar deja imediat după Crăciun încep să vină următoarele tranșe de vaccin și așa se va continua până când toată populația beneficiază de vaccin. Aceste vaccinuri sunt sigure, sunt eficiente, sunt autorizate la cele mai înalte standarde europene. Și noi, și experții recomandăm tuturor românilor să fie pregătiți să se vaccineze.

Așadar, dragi români, în perioada sărbătorilor aveți grijă de voi, aveți grijă de cei dragi vouă, respectați restricțiile!

Vă doresc tuturor multă sănătate și Crăciun fericit!

O corectură, totuși, campania de vaccinare începe pe 27 decembrie, acum, duminică, la ora 09:00 în două spitale din București și la ora 10:00 în spitalele regionale.

Vă doresc, încă o dată, Crăciun fericit!”

La ședință au partcipat prim-ministrul României, Florin Cîțu, viceprim-ministrul Dan Barna, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, și șefull DSU, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: