Redactia.ro
Home » Știri » Vaccinarea anti-COVID obligatorie? Țările care au luat deja această decizie

Vaccinarea anti-COVID obligatorie? Țările care au luat deja această decizie

Subiectul vaccinării obligatorii a devenit unul tot mai des întânit în majoritatea țărilor. Marea Britanie se gândește să impună vaccinul împotriva COVID 19 pentru persoanele care lucrează în căminele de îngrijire din Anglia, sub rezerva unor scutiri limitate. Iată care sunt țările care iau în calcul vaccinarea obligatorie.

Vaccinare obligatorie în Europa?

Regatul Unit și Franța trratează cu mare seriozitate vaccinarea obligatorie în special a personalului medical și a persoanelor din domeniul sanitar. În Franța, Președintele Macron a făcut un anunț prin care nu exclude aplicarea „legii” de vaccinare obligatorie a întregii populații. Conform informațiilor din presă, începând cu data de 15 septembrie 2021, în Franța personalul medical este obligat să se vaccineze, altfel riscă să li se interzică profesarea în domeniu.

Nicio persoană nu poate fi forțată să se vaccineze în Olanda și asta nu s-a întâmplat niciodată în trecut. De asemenea, nu există nicio excepție pentru angajații care lucrează în sectorul sănătății. Cu toate acestea, acest lucru nu împiedică o acțiune a unui angajator de a-l forța pe angajat să se vaccineze, în cazul în care pericolul de contaminare ar depăși dreptul angajatului de a nu se vaccina. Totuși, un judecător ar trebui să decidă dacă obligativitatea vaccinării în acest context ar fi justificată, pe baza faptelor și a unui echilibru al tuturor intereselor ambelor părți.”, a transmis experta Machteld Hiemstra.

În Olanda este o rată de vaccinarea foarte scăzută mai ales în rândul tinerilor. Conform informațiilor oferite de un expert din Olanda, 92% dintre persoanele cu vârsta de 65 de ani sau mai mult au fost vaccinate, în comparație cu un procent de doar 29% din persoanele cu vârsta cuprinsă între 17 și 29 de ani. În schimb, în Spania, se pare că cetățenii au cea mai mare încredere în vaccin, dovadă fiind rata mare de vaccinare la nivel național.

În Spania, Legea organică 3/1986 stabilește motivele pentru care autoritățile sanitare competente pot institui vaccinarea obligatorie atunci când există motive întemeiate să creadă că există un pericol pentru sănătatea populației. Această lege reprezintă o excepție de la dreptul general al pacienților de a respinge orice tratament sau măsură medicală, în conformitate cu legislația spaniolă. Cu toate acestea, în prezent nu există propuneri de impunere a vaccinării obligatorii în Spania, deoarece acceptarea vaccinurilor împotriva Covid-19 este excepțional de ridicată în rândul populației spaniole.”, a fost declarația lui Inmaculada Castelló.

În Germania, o lege încă din martie 2020 împotriva rujeolei se va aplica și pentru COVID19. Legea prevede următoarele: „conform Legii privind protecția împotriva rujeolei, care a intrat în vigoare în martie 2020, persoanlul din instituțiile de îngrijire a copiilor și persoanele care lucrează în sectorul educațional, precum și în instituțiile medicale, sunt, în general, obligate să se vaccineze împotriva rujeolei”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: