Redactia.ro
Home » Știri » Vaccinul anti-covid nu va fi obligatoriu! Ce spune Nelu Tătaru

Vaccinul anti-covid nu va fi obligatoriu! Ce spune Nelu Tătaru

Vaccinul anti-covid nu va fi obligatoriu

Mai multe companii se află în faze finale ale testării vaccinului anti-covid. Nelu Tătaru a explicat că acest vaccin nu va fi obligatoriu, iar decizia de a se vaccina este a pacienților. 

Vaccinul anti-covid nu va fi obligatoriu

În situația actuală, în care virusul face ravagii în toată lumea, cercetătorii lucrează la un vaccin care va ajuta la tratarea infecției. Recent, au apărut zvonuri conform cărora populația o să fie obligată să se vaccineze.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit pe margine acestui subiect și a declarat că vaccinul anti-covid nu va fi obligatoriu, scrie cancan.ro.

”Vaccinul trebuie să fie opțional, dar recomand vaccinarea, pentru că sunt doar două căi prin care ne putem imuniza. Văzând efectele groaznice pe care le dă boala, cred că vaccinarea este alternativa cea mai eficientă și recomandarea este să facem vaccinul, tocmai pentru siguranța pe care ne-o dă. Trebuie să înțelegem că este o luptă pe care o dăm cu un inamic nevăzut. Nu este numai lupta noastră, a românilor, ci una la nivelul întregii planete”, a declarat Nelu Tătaru.

Situația coronavirusului în România

Până astăzi, 17 noiembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 373.474 de cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 8.262 de noi infectări.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 497 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, un număr total de 4.931 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Până astăzi, 16 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 365.212 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 246.633 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.931 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: