Redactia.ro
Home » Știri » Vaccinul ar putea ajunge în România între Crăciun și Anul Nou. Când începe vaccinarea? Anunțul făcut de Valeriu Ghoerghiță

Vaccinul ar putea ajunge în România între Crăciun și Anul Nou. Când începe vaccinarea? Anunțul făcut de Valeriu Ghoerghiță

În Marea Britanie a început deja vaccinarea anti COVID-19. Primele vaccinuri împotriva COVID-19 ar putea ajunge în România chiar anul acesta, a anunțat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. 

 

Când va începe vaccinarea

Medicul coordonator al campaniei naționale de vaccinare anti COVID-19 a anunțat că primele vaccinuri vor putea fi administrate în țară chiar anul acesta, între Crăciun și Anul Nou.

Dacă autorizația va fi eliberată în 23 decembrie, probabil că între Crăciun și anul nou vor fi livrate primele doze de vaccin în România și vom putea începe efectiv activitatea de vaccinare destinată în primul rând personalului medical din spitalele din linia întâi”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță a declarat, pentru Digi24, că vaccinarea propriu-zisă ar putea începe inițial pentru 5.000 de angajați ai spitalelor. Vaccinarea va fi realizată la o zi sau două după ce cele aproximativ 10.000 de doze de vaccin vor ajunge în țară.

Astfel, vor exista 10.000 de doze de vaccin , în cazul în care personalul medical  va avea nevoie de două tranșe pentru imunizare.

Este o tranșă simbolică, dacă vreți, care va fi distribuită în aceeași zi în toate cele 27 de țări membre ale UE, care fac parte din contractul încheiat de CE, însă din ianuarie vor fi livrate celelalte doze, atât cele din decembrie, cât și cele din ianuarie. Pentru ianuarie ar trebui să primim, după noul calendar de livrare, circa 600.000 de doze, care ajung pentru vaccinarea unui număr estimat de 300.000 de persoane. Ulterior, această cantitate crește de la o lună la alta”, a spus medicul Valeriu Gheorghiță. 

Medicul militar a mai declarat că, cel târziu, joi, va exista și o listă finală a centrelor de vaccinare din România.

Prefer să fie mai puține centre și mai bine organizate, decât mai multe centre mici, cu personal puțin, care să funcționeze cu dificultate„, a adăugat coordonatorul campaniei de vaccinare din România.

Întrebat despre o simulare pentru campania de vaccinare, medicul a declarat că sunt două tipuri de simulări.

,,Punctual, sunt două tipuri de simulări. La acest moment, membrii din comitet sunt implicați într-os imulare la nivel european, care a fost trimis un scenariu în cursul dimineții, la ora 10. Până la ora 18.00 trebuie să răspundem la un scenariu punctual, legat de un anumit număr de doze alocate către țară, mai repede decât ce estima inițial. și trebuie să organizăm efectiv distribuirea acestor doze de vaccin în anumite centre. Este un exercițiu pur teoretic prin care, la nivel de Comisie Europeană, se dorește să se evalueze fiecare tip de răspuns din fiecare țară care și-a dat acordul de a participa la acest exercițiu. Noi, evident, ne-am dat acordul pentru a vedea cum răspundem într-o situație de acest gen”, a mai spus Valeriu Gheorghiță pentru sursa citată.

Medicul Valeriu Gheorghiță susținea recent că Românai își propune să vaccineze 60-70% din populație – în jur de 13 milioane de români- împotriva COVID-19 în primele 6 luni ale campaniei de vaccinare.

Dacă vom avea 60-70% din populație imunizată, putem asigura începutul sfârșitului pandemiei. Vom putea să ne întoarcem la viața și normalitatea pe care o știam„, a declarat medicul.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: