Redactia.ro
Home » Știri » Vaccinurile Moderna și Pfizer/BioNTech, eficace împotriva variantei indiene. Ce au descoperit cercetătorii americani

Vaccinurile Moderna și Pfizer/BioNTech, eficace împotriva variantei indiene. Ce au descoperit cercetătorii americani

Vaccinurile Moderna și PfizerBioNTech, eficace împotriva variantei indiene

Vaccinurile Moderna și Pfizer/BioNTech, eficace împotriva variantei indiene. Conform unor studii făcute de cercetătorii americani, cele două vaccinuri ar trebui să fie puternice împotriva variantei indiene a noului coronavirus și să combată boala.

Vaccinurile Moderna și Pfizer/BioNTech, eficace împotriva variantei indiene. Ce au descoperit cercetătorii americani

Vaccinurile Moderna și Pfizer/BioNTech, eficace împotriva variantei indiene. În prezent, varianta indiană a noului coronavirus face victime în întreaga lume, chiar și în România, Președintele Comitetului Național de conducere a activităților privind vaccinarea împotriva coronavirusului, Valeriu Gheorghiță, a declarat că în România a fost confirmată varianta indiană a virusului la peste 35 de români. „Au fost, cred, peste 35 de cazuri identificate, s-au efectuat secvenţieri şi este confirmată această tulpină – varianta virală indiană care are mutaţii particulare şi care asociază scăderea activităţii neutralizante a anticorpilor obţinuţi după vaccin şi chiar şi o uşoară creştere a contagiozităţii”, a afirmat şeful CNCAV.

Însă, noile date oferite de câțiva cercetători americani arată că, vaccinurile Moderna și Pfizer/BioNTech ar trebui să rămână eficace împotriva varientei indiene. Cercetările, efetuate în laborator de specialiști de la NYU Grossman School of Medicine și NYU Langone Center, trebuie să fie aprobate de alți oameni de știință înainte de a fi publicate ca fiind oficiale. “Am ajuns la concluzia că anticorpii produşi de vaccinuri sunt puţin mai slabi împotriva acestor variante, dar nu suficient de slăbiţi pentru a ne face să credem că acest lucru ar putea avea un mare efect asupra protecţiei conferite de vaccinuri”, a declarat Nathaniel Landau, autorul principal al studiului.

Mai mult, specialiștii au prelevat probe sangvine de la persoane care au fost vaccinate cu unul dintre vaccinurile menționate, principalele două seruri utilizatre împotriva virusului COVID19 în SUA și aproximativ 150 de milioane de americani au fost inoculate cu vaccinurile Pfizer și Moderna. Ulterior, eșantioanele au fost expuse la un virus sintetic ce prezintă mutațiile specifice ale variantelor B.1.617 şi B.1.618, identificate pentru prima dată în India.

Specialiștii se așteptă să apară o nouă variantă mai rezistentă

Pentru varianta B.1.617, specialiștii au descoperit o reducere de patru ori a cantității de anticorpi neutralizanți-proteine în forma literei Y, generate de sistemul imunitar pentru a bloca pătrunderea celulelor virusului. Pentru varianta B.1.618, cantintatea anticorpilor a scăzut de trei ori. “Cu alte cuvinte, anumiţi anticorpi nu mai funcţionează împotriva variantelor, dar corpul uman are în continuare mulţi alţii care funcţionează”, a rezumat Nathaniel Landau. “Există destui anticorpi care îşi fac treaba, iar acest fapt ne face să credem că vaccinurile vor rămâne cu o eficienţă înaltă”, a adăugat el. “Rezultatele noastre ne dau încredere în faptul că vaccinurile actuale conferă o protecţie împotriva variantelor identificate până acum”, a concluzionat coordonatorul studiului.

Cu toate astea, experiementele făcute în laborator trebuie confirmate și prin studii realizate în condiții reale. De asemenea, cercetătorii nu exclud apariția unei noi variante virale mult mai rezistente. Aceștia au arătat că deja variantele indiene se atașează mult mai bine de receptorul ACE2, care este prezent în celulele umane și de care virusul se folosește pentru a forța pătrunderea sa în interiorul celulelor. Capacitatea ar putea fi asociată cu transmisabilitatea mai mare a variantelor indiene spre deosebire de tulpina originală a virusului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: