Redactia.ro
Home » Știri » Val de aer tropical peste România. Temperaturile resimțite vor trece de 40 de grade

Val de aer tropical peste România. Temperaturile resimțite vor trece de 40 de grade

canicula

Un nou val de aer tropical acoperă România, aducând cu el temperaturi extreme. Potrivit meteorologilor, se așteaptă ca temperaturile resimțite să depășească din nou 40 de grade Celsius în majoritatea zonelor țării.

Conform celor mai recente date, vremea sufocantă se va menține și în următoarele patru săptămâni. Începând de mâine, canicula va cuprinde toată țara, iar întreaga lună iulie va fi caracterizată de temperaturi extrem de ridicate.

Un nou val de aer tropical acoperă România

Astăzi, vremea va fi mai blândă, cu maxime de până la 33 de grade. Se anunță ploi slabe în Maramureș, nordul Moldovei și în zonele montane și sub-montane, dar acestea vor fi de scurtă durată și cu intensitate redusă.

Temperaturile vor varia între 26 de grade la Cluj Napoca și Suceava, 27 de grade la Sibiu și Baia Mare, și 30 de grade la Timișoara, Oradea și Constanța. Minimele vor fi cuprinse între 11 și 21 de grade, cu valori mai scăzute în depresiunile intramontane, unde se vor înregistra 6-7 grade.

În Capitală, minima va fi de 18 grade, la Constanța 21 de grade, la Sibiu 12 grade, iar la Brașov 10 grade. De mâine, însă, temperaturile vor crește semnificativ, ajungând până la 36-37 de grade Celsius, ceea ce va genera caniculă și disconfort termic accentuat.

Sâmbătă, în București, se anunță o zi frumoasă și plăcută, cu maxime de 34 de grade. În sudul țării, canicula va continua, cu 33 de grade la Craiova, 29 de grade la Cluj-Napoca și Miercurea Ciuc. Aceeași temperatură se va înregistra și la Constanța. Duminică, încheiem weekendul cu caniculă, maxima prognozată pentru București fiind de 35 de grade.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea va fi deosebit de caldă până la începutul lunii august în întreaga țară.

Prognoza meteo pentru săptămâna 8.07.2024 – 15.07.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, în special în regiunile sudice. Cu excepția extremității de sud-est a țării, unde cantitatea de ploi va fi apropiată de cea normală, precipitațiile vor fi deficitare, mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo pentru săptămâna 15.07.2024 – 22.07.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, în special în cele sudice. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo pentru săptămâna 22.07.2024 – 29.07.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a țării, în special în sudul teritoriului. Cantitățile de ploi vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor.

Prognoza meteo pentru săptămâna 29.07.2024 – 05.08.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, în special în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval în majoritatea regiunilor.

Aceste prognoze indică faptul că România se va confrunta cu o perioadă prelungită de caniculă, cu temperaturi extrem de ridicate și precipitații reduse. Această combinație de factori meteo va crea condiții dificile pentru populație, crescând riscul de incendii și afectând sănătatea publică. Este important ca toți cetățenii să ia măsuri de precauție pentru a se proteja de efectele caniculei, inclusiv să evite expunerea prelungită la soare, să se hidrateze corespunzător și să utilizeze surse de răcorire.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: