Redactia.ro
Home » Homepage » Val de frig peste România. ANM anunță chiar ninsori! Unde sunt așteptate cele mai scăzute temperaturi

Val de frig peste România. ANM anunță chiar ninsori! Unde sunt așteptate cele mai scăzute temperaturi

După zile cu temperaturi de primăvară, vremea se răcește brusc în România. ANM anunță chiar ninsori, dar și temperaturi cu minus. Iată unde sunt așteptate cele mai scăzute temperaturi în următoarele zile.

Un val de frig s-a instalat peste România. Avem temperaturi chiar și cu 10 grade mai scăzute față de zilele trecute și chiar depuneri de zăpadă.

Val de frig peste România. ANM anunță chiar ninsori!

Elena Mateescu, directorul ANM, a anunţat prognoza meteo pentru perioada următoare şi regiunile în care se vor resimți cele mai scăzute temperaturi.

„Chiar din această noapte în zona montană înaltă la altitudini mai mari de 1.400 de metri ploile se vor transforma în lapoviță şi ninsoare, iar în Carpații Orientali se va depune strat de zăpadă. În același timp, mâine discutăm şi de intensificări ale vântului, în special, în Meridionali, unde rafalele de vânt de peste 60-70 de km pe oră vor determina spulberarea stratului de zăpadă depus.”, a anunțat Elena Mateescu, director ANM.

Se așteaptă ca zilele de joi şi vineri să se resimtă ca fiind cele mai reci nopți şi dimineți din această lună.

“Din punct de vedere termic, de mâine vremea se va răci accentuat şi în partea de sud şi sud-est a ţării, acolo unde vorbim de temperaturi de sub ceea ce ar fi normal pentru această perioadă din calendar, având în vedere că maximele se vor situa între 6 până la 13 grade Celsius.

Miercuri dimineață vorbim de minime între -4 până la +4 grade. Joi şi vineri vorbim de cele mai reci nopți şi dimineți din această lună.”, a mai explicat directorul ANM.

Vremea în România pentru următoarele săptămâni

Nu scăpăm de frig prea curând, potrivit datelor prognozate până la mijlocul lunii noiembrie.

“Vremea rămâne deosebit de rece până în jurul datei de 15 noiembrie Este posibil să consemnăm în depresiunile din Transilvania, joi şi vineri valori de până la -10 grade Celsius. Inclusiv în Capitală sunt aşteptate valori negative -1, -2 grade, posibil mai coborâte în zona preorășenească.

În același timp, discutăm şi de o informare meteorologică valabilă până mâine seară (n.r. astăzi) la ora 20:00 care vizează cantități de precipitații moderate cantitativ în sudul Transilvaniei, în nordul Olteniei şi al Munteniei. Vorbim de cantități care pot depăși local 15-20 de litri pe metru pătrat, izolat 30-35 de litri pe metru pătrat. Din această noapte, la munte se va depune strat de zăpadă. Vremea rămâne deosebit de rece până în jurul datei de 15 noiembrie”, a mai anunțat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: