Redactia.ro
Home » Știri » Val de seisme în noaptea de după cutremurul de 5.7 grade din Gorj. Care a avut cea mai însemnată magnitudine

Val de seisme în noaptea de după cutremurul de 5.7 grade din Gorj. Care a avut cea mai însemnată magnitudine

Care este, de fapt, a doua zonă seismică din România. Aici s-au produs cutremure de 6 grade

În orele ce au urmat după cutremurul de 5.7 grade din Gorj a avut loc o serie de seisme de mică intensitate, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului. Pământul s-a zguduit și-n noaptea de după acel seisme, înregistrându-se nu mai puțin de 13 astfel de replici. Ce magnitudini au avut

Val de seisme în noaptea de după cutremurul de 5.7 grade

Marți, la ora 15:16, a avut loc un seism de 5,7 grade pe Richter, produs la o adâncime de 6,3 km. Epicentrul seismului a fost în comuna Lelești, din Gorj, dar s-a resimțit puternic în tot județul. A fost simțit chiar și-n București, și în alte zone ale țării. Cutremurul, care a fost cel mai puternic din ultimii 5 ani, a fost urmat de 5 replici mai însemnate, cu magnitudini între 2,8 și 4,2 pe Richter.

Nici noaptea ce a urmat nu a fost scutită de activitatea seismologică. În noaptea de marți spre miercuri au avut loc 13 replici ale cutremurului din Gorj, cu o intensitate mică. Acestea au fost înregistrate în intervalul 00.25 – 05.28.

13 replici în timpul nopții

Cele mai multe au avut intensitate mică, unul singur ajungând la magnitudinea 3.3. Acesta s-a înregistrat la ora 02:30:22 (ora României), la adâncimea de 3.9 km. Seismul s-a produs la 104 km NV de Craiova, 109 km SV de Sibiu, 140 km V de Pitesti, 164 km SE de Timisoara, 183 km SE de Arad, 186 km S de Cluj-Napoca, 203 km V de Brasov, 212 km E de Belgrad, 216 km E de Zemun, 222 km NE de Nis. Anterior, pe toată durata zilei de marţi, s-au înregistrat replici ale cutremurului cu magnitudinea 5,7, numărul acestora depăşind 20.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: