Redactia.ro
Home » Știri » Val de teroare în toată Europa! O sinagogă din Berlin incendiată cu cocktail-uri Molotov și un atentat cu bomba la o școală din Roma în decurs de o oră VIDEO

Val de teroare în toată Europa! O sinagogă din Berlin incendiată cu cocktail-uri Molotov și un atentat cu bomba la o școală din Roma în decurs de o oră VIDEO

Val de teroare în toată Europa! O sinagogă din Berlin incendiată cu cocktail-uri Molotov și un atentat cu bomba la o școală din Roma în decurs de o oră

Val de teroare în toată Europa! O sinagogă din Berlin incendiată cu cocktail-uri Molotov și un atentat cu bomba la o școală din Roma în decurs de o oră. Iată toate detaliile!

Într-o sinagogă din Berlin au fost aruncate cu cocktail-uri Molotov

Comunitatea Kahal Adass Jisroel a anunțat că sinagoga sa din cartierul Mitte din oraș a fost ținta a două dispozitive incendiare. Poliția a confirmat incidentul.

Pe platforma „X”, fostul Twitter, comunitatea a relatat că „Persoane necunoscute au aruncat două cocktailuri Molotov de pe stradă.” Au fost postate și imagini video cu ofițeri de poliție care investigau scena din fața sinagogii, care a fost izolată.

Complexul de clădiri al comunității Kahal Adass Jisroel din centrul Berlinului adăpostește o sinagogă, o grădiniță și un centru comunitar.

De asemenea, poliția a declarat că au avut loc revolte în timpul nopții între imigranții musulmani și poliție în cartierele Neukoelln și Kreuzberg din oraș, precum și la emblematica Poartă Brandenburg din Berlin, în care mai mulți ofițeri au fost răniți.

În contextul atacului brutal al Hamas asupra Israelului din 7 octombrie și a războiului care a urmat în Gaza, poliția a întărit securitatea instituțiilor evreiești din Berlin și din întreaga Germanie. Cu toate acestea, steagurile israeliene arborate în semn de solidaritate în fața primăriilor din întreaga țară au fost smulse și arse. De asemenea, au fost raportate acte de vandalizare, cum ar fi pictarea stelei lui David pe uși și pereți în mai multe clădiri locuite de evrei din Berlin.

Totodată, la Roma, un atac cu bomba a avut loc într-o școală, iar aproximativ 900 de elevi au fost evacuați de urgență.

„ Miercuri, în cartierul evreiesc din Roma, a avut loc o alertă cu bombă, au declarat surse locale, iar școala comunității locale a fost evacuată.
Elevii au fost aduși într-un loc sigur, au informat oficialii.
Potrivit surselor poliției, poliția verifică alerta pentru a vedea dacă este un fals alarmă”, relatează ANSA.it

Sursa foto: Captură ecran VIDEO Platforma „X” – reut yael paz

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: