Redactia.ro
Home » Știri » Valeriu Gheorghiță, anunț important pentru românii care refuză rapelul cu serul AstraZeneca. Când pot relua vaccinarea

Valeriu Gheorghiță, anunț important pentru românii care refuză rapelul cu serul AstraZeneca. Când pot relua vaccinarea

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a făcut cel mai important anunț pentru românii care refuză rapelul cu serul AstraZeneca.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid în România, a explicat cum trebuie să procedeze românii care refuză rapelul cu serul AstraZeneca, dar își doresc să se imunizeze împotriva Covid-19.

Valeriu Gheorghiță, anunț pentru românii care refuză rapelul cu serul AstraZeneca

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, susține că un interval de 4-8 săptămâni este „rezonabil” pentru reluarea schemei de vaccinare pentru o persoană care decide să refuze rapelul cu serul AstraZeneca.

„Schema recomandată de vaccinare sugerează cât se poate de clar menţinerea acelui tip de vaccin şi pentru cea de-a două doză (…) Din punct de vedere medical, nu anticipăm probleme de siguranţă suplimentare sau date care să reducă protecţia pe care persoană respectivă o poate obţine prin vaccinare. În ceea ce priveşte vaccinul de la AstraZeneca este greu să anticipăm intervalul corespunzător de timp după care ar trebui să facem, dacă decidem şi dacă se va recomanda acest lucru, o a doua doză dintr-un alt vaccin”, a declarat, marţi seară, la Antena 3, Valeriu Gheorghiţă, răspunzând astfel la întrebarea cu privire la reluarea schemei de vaccinare, dacă cineva refuză rapelul cu serul de la AstraZeneca.

Valeriu Gheorghiță a subliniat că „probabil, un interval de 4-8 săptămâni este unul rezonabil”.

„Însă la acest moment cred că o singură doză ar fi suficientă dacă ar fi să luăm în calcul, ipotetic, această variantă”, a explicat medicul Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, a recomandat să se aştepte o decizie pe care să o comunice Agenţia Europeană a Medicamentului, în funcţie de care şi România îşi va adapta deciziile.

Ultimele decizii privind vaccinul AstraZeneca

România a luat decizia, luni seară, să continue vaccinarea cu serul AstraZeneca, potrivit News.ro.

În același timp tot mai multe state suspendă vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca, ultima țară care ia această măsură fiind chiar Germania. Ministrul federal al Sănătăţii, Jens Spahn a făcut anunțul privind suspendarea vaccinării cu AstraZeneca într-o conferință de presă la Berlin.

După relatări privind apariţia de probleme de coagulare în urma administrării vaccinului AstraZeneca, tot mai multe ţări au luat măsuri de precauţie.

Danemarca, urmată de Norvegia, Islanda, Bulgaria, Irlanda şi Olanda au sistat pentru moment vaccinările cu serul AstraZeneca, în timp ce alte ţări, precum Austria, Estonia, Letonia, Lituania, Italia, România şi Luxemburg au scos din circulaţie anumite loturi de vaccin. Totodată, în Indonezia şi Thailanda a fost amânată începerea vaccinării cu serul celor de la AstraZeneca.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: