Redactia.ro
Home » Știri » Valuri de reacții negative la adresa castelului prințului din Austria. Românii se răzbună pe ucigașul ursului Arthur

Valuri de reacții negative la adresa castelului prințului din Austria. Românii se răzbună pe ucigașul ursului Arthur

Valuri de reacții negative în mediul online, ale românilor, la adresa castelului  Riegersburg deținut de prințul din Austria, care l-a omorât pe ursul Arthur. Proprietatea a scăzut și în numărul de stele, în doar câteva ore.

Valuri de reacții negative la adresa castelului prințului din Austria. Românii se răzbună pe ucigașul ursului Arthur

„Ucigașule de urși! Să-ți fie rușine, vânătorule de trofee fără niciun respect pentru mediu”, este unul dintre comentariile negative pe pagina de facebook a castelului unde locuiește prințul care l-a împușcat pe ursul Arthur. Peste 11.000 de recenzii negative au fost lăsate, iar evaluarea castelului a scăzut la două stele de la cinci. Românii au creat și hashtag-uri:  #Arthur, iar un altul #EusuntArthur, transmite Digi 24.

Cine este prinţul acuzat că l-a ucis pe Arthur, cel mai mare urs din România

Odată cu recenziile negative, pe site-ul specializat Tripadvisor, a apărut și un  avertisment care precizează că nu mai pot fi lăsate recenzii.

„Din cauza unui eveniment recent care a atras atenția presei și a provocat un aflux de comentarii care nu descriu o experiență directă am suspendat publicarea de noi recenzii. Dacă ați avut o experiență directă la această proprietate, vă rugăm reveniți mai târziu, vă așteptăm cu nerăbdare recenzia”, este anunțul de pe Tripadvisor.

 

Dosar penal după uciderea celui mai mare urs din Europa

Moartea ursului Arthur a creat o adevărată revoltă în rândul românilor. Cum este interzisă vânătoarea de urși în România, s-a lansat o petiție pentru interzicerea vânătorii de trofee. Peste 53 de mii de oameni au semnat-o până acum și este nevoie în total de 75.000 de semnături. De altfel, parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc a anunțat deschiderea unui dosar penal în cazul uciderii ursului Arthur.

Agent Green: Cel mai mare urs din România, Arthur, a fost ucis de un prinț din Austria. „Avem de-a face cu o partidă de braconaj”

Cum a fost ucis ursul Arthur

Urșii bruni, atât în România, cât și în Europa sunt o specie protejată, iar uciderea lor se poate face doar pe baza unei derogări speciale, acordate de Ministerul Mediului. Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein a plătit suma de 7.000 de euro pentru a împușca cel mai mare urs din România, care era și cel mai mare din Europa. Ursul Arthur, care avea 17 ani, i-a adus prințului punctajul de 593 din cele 600 posibile, în termeni de trofeu de vânătoare.

Prințul austriaca primit autorizați în luna ianuarie, în urma unor cereri depuse încă din august anul trecut de o asociație de vânătoare din Covasna. Dar, nu pentru ursul Arthur, ci pentru o ursoaică cu pui, care tot dădea târcoale pe la gospodăriile gospodăriile oamenilor din Covasna, iar aceștia se temeau. Acum, autoritățile se încurcă în declarații: Ministrul Mediului îl acuză pe șeful Gărzii de Mediu că se antepronunță și anunță că face o anchetă să vadă dacă a fost împușcat ursul care trebuia. Iar, Florin Cîțu nu crede că ursul era cel mai mare din Europa.

Odată cu acest scandal, prințul austriac a spus pentru ziarul Blick că nu vrea să se implice în nicio discuție pe această temă.

Cât ar fi plătit prinţul din Liechtenstein pentru a-l ucide pe ursul Arthur

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: