Redactia.ro
Home » Știri » Variola maimuței provoacă un nou val de restricții. Belgia este prima țară care a introdus carantina obligatorie

Variola maimuței provoacă un nou val de restricții. Belgia este prima țară care a introdus carantina obligatorie

Variola maimuței provoacă un nou val de restricții.

Variola maimuței provoacă un nou val de restricții. Belgia este prima țară din Uniunea Europeană care a introdus carantina obligatorie pentru toate persoanele care sunt testate pozitiv la variola maimuței. Persoanele care au această bolaă trebuie să stea izolate timp de 21 de zile.

Variola maimuței provoacă un nou val de restricții. Belgia este prima țară care a introdus carantina obligatorie

Belgia a devenit prima țară care a impus carantină obligatorie pentru 21 de zile în cazul persoanele infectate cu variola maimuței. Decizia a fost luată după ce medicii au lansat un avertisment asupra creșterii numărului cazurilor din Regatul Unit. Autoritățile belgiene au declarat că persoanele care iau virusul vor fi nevoite să stea în carantină timp de trei săptămâni, conform dailymail.co.uk. Noile infectări au fost înregistrate vineri, fiind toate legate de un festival din orașul-port Anvers.

Ministrul de Sănătate Publică din Grecia a informat, sâmbătă, 21 mai, că a fost depistat primul caz suspect de variola maimuței. Este vorba despre un turist englez, care a fost mutat într-o cameră de izolare. Autoritățile sanitare din Grecia au transmis că turistul englez și partenera sa au fost transferați la spital într-o cameră de izolare. Trebuie menționat că analizele de laborator urmează să confirme acest caz în ziua de luni, 23 mai. Mai multe țări occidentale, printrecare Franța, Germania, Marea Britanie, Statele Unite, Spania sau Suedia au identificat cazuri.

În România nu a fost înregistrat niciun caz de variolă a maimuței sau suspiciune de îmbolnăvire, a anunțat Ministerul Sănătăți. Cazul unei femei din Rădăuți, despre care au apărut informații în mediul online, nu are nicio legătură cu această boală. MS precizează că variola maimuței nu se răspândește cu ușurință printre oameni și necesită un contact propriu. Virusul intră în organism prin piele sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură și prin fluide corporale.

Ce este variola maimuței

Variola maimuței este o boală rară al cărei agent patogen poate fi transmis de la animale la om și invers. Simptomele sale seamănă, dar în formă mai puțin severă, cu cele observate în trecut la subiecții cu variolă, precum febră, cefalee, dureri musculare, dureri de spate. Ulterior apar erupții cutanate, leziuni, pustule și cruste. Nu există tratament pentru această boală care de obciei se vindecă spontan și ale cărei simptome durează între 14 și 21 de zile. Cazurile grave apar frecvent la copii și sunt legate de gradul de expunere la virus, de starea se sănătate a pacientului și de severitatea complicațiilor.

Rata mortalității a putut varia mult, dar a rămas sub 10% in toate cazurile documentate, in principal la copiii mici. Specialiștii susțin că transmiterea de la om la om poate rezulta din contactul apropiat cu secrețiile infectate ale căilor respiratorii, cu leziuni ale pielii unei persoane infectate sau cu obiecte contaminate recent cu lochide biologice sau materii provenind din leziunile pacientului. Au fost anuntate 80 de cazuri de variola maimutei în cel putin 11 țări. OMS a anunțat că sunt investigate alte 50 de cazuri suspecte, dar nu a precizat țările în care s-au semnalat acestea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: