Redactia.ro
Home » Știri » Vârsta de pensionare se schimbă în România. Se va putea munci până la 70 de ani? Demersul făcut de Raluca Turcan

Vârsta de pensionare se schimbă în România. Se va putea munci până la 70 de ani? Demersul făcut de Raluca Turcan

Raluca Turcan

Raluca Turcan a transmis o solicitare, miercuri, către Guvernul României prin care dorește urgentarea adoptării proiectelor de lege cu privire la consumatorul vulnerabil din sistemul energetic și continuarea activității de către persoanele care ies la pensie.

Vârsta de pensionare se schimbă în România. Se va putea munci până la 70 de ani? Demersul făcut de Raluca Turcan

Raluca Turcan a explicat în cadrul unei conferințe de presă de miercuri, faptul că a transmis către Executiv solicitarea în cauză pentru a intra în vigoare de anul viitor.

”Intenția noastră este ca legea privind protecția consumatorului vulnerabil să se poată aplica începând de anul viitor, pentru că noua lege prevede atât creșterea numărului de beneficiari, cât și a cuantumului sprijinului acordat”, a transmis Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale.

Proiectului de lege privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil din sistemul energetic a fost transmisă către președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, pentru a fi adoptată până la sfârșitul lunii octombrie.

Prin noul proiect, se măresc veniturile, respectiv de la 800 lei la 810 lei pe persoană din familie, dar și de la 1.082 lei la 1.445 lei pentru o persoana singură. Totul se va majora și în funcție de condițiile de care dispune persoana în cauză.

Cum poate ieși la pensie o persoană, la 70 de ani

Celălalt proiect de lege, privind unele măsuri pentru continuarea activității de către persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare, Raluca Turcan l-a trimis către peședintelui Senatului, Anca Dragu. Raluca Turcan vrea ca acesta să fie adoptat până la sfârșitul lunii septembrie. Acesta act normativ, este în avantajul persoanelor care ar trebui să iasă la pensie, dar preferă să muncească în continuare, adică până la 70 de ani. De altfel, i se oferă posibilitatea de a alege între a munci până la împlinirea vârstei de 70 de ani sau a înceta mai devreme activitatea la locul de muncă și a ieși la pensie.

Sursa: Capital

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: