Redactia.ro
Home » Știri » Vasi Rădulescu, mesaj pentru părinţi: „Vacanța aia a fost o porcărie, am căzut psihic”

Vasi Rădulescu, mesaj pentru părinţi: „Vacanța aia a fost o porcărie, am căzut psihic”

Vasi Rădulescu, mesaj pentru părinţi: „Vacanța aia a fost o porcărie, am căzut psihic”

Vasi Rădulescu povestește experiența neplăcută pe care a avut-o cu examenul de capacitate, dar sî ce a învățat din ea. Se știe faptul că pe atunci examenele erau mult mai drastrice decât acum. Astfel că rezultatele lui Vasi Rădulescu nu au fost pe măsura așteptărilor părinților lui.

Vasi Rădulescu vrea să-i învețe pe elevi să nu se mai streseze înaintea susținerii examenelor, dar și pe părinți să nu-și mai preseze copiii în această perioadă

În același timp medicul dorește să tragă un semnal de alarmă cu privire la impactul pe care reacţia părinţilor îl poate avea asupra copiilor. Impactul pe care îl are comportamentul părinților asupra copiilor are efecte atât într-un astfel de moment dificil, cât şi pe parcurs.

Citește și: Bacterii foarte periculoase, depistate în apa dintr-o stațiune de pe litoral

Vasi Rădulescu atrage atenția părinților că singurul lucru pe care îl au de făcut este să fie alături de copiii lor și să-i încurajeze. Doctorul le transmite părinților că o notă bună sau un loc fruntaș în clasă nu înseamnă nimic în realitate și că nu ar trebui să-și mai preseze copiii cu astfel de lucruri. Notele sunt ceva subiectiv și trebuiesc tratate ca atare. Valoarea unui elev nu stă în notele pe care acesta le obține.

„Fiţi alături de copiii voștri și, indiferent de rezultate, nu treceți cu ghetele alea butucănoase peste sufletele lor. Educația e fir continuu al vieții, nu e un examen”.

Totodată, medicul subliniază că atâta timp cât „există educație continuă, bun simț, respect, muncă, poftă de cultură, aplecare spre frumos, dorință de a cunoaște versiuni superioare ale propriilor persoane, părinți mișto, profesori excelenți, copiii vor merge în direcția bună și vor ajunge bine de tot.”

Doctorul a povestit și experiența lui cu examenul de capacitate

„Până la sfârșitul clasei a VIII-a am fost cel mai bun din școala mea micuță. Urma Examenul de Capacitate și toți se așteptau să iau printre primii. Ei bine, nu știu ce s-a întâmplat cu mine la examenul ăla.

Când s-au afișat rezultatele și-am văzut nota finală, nu mi-a venit să cred. Nu numai că nu urma să intru la prima clasă de mate-info din liceul cel mai bun din oraș, ci exista riscul să nu prind mate-info. Am plecat acasă zăpăcit și n-am avut curaj să dau ochii cu ai mei. M-am dus undeva, în spatele casei, mi-am luat capul în mâini și-am plâns în hohote. Apoi, ud pe față, am zis totuși să arunc adevărul. Mama s-a cutremurat, așteptările erau altele, am dezamăgit, nu a mai vorbit cu mine, am făcut-o de râs.

Vasi Rădulescu:  Vacanța aia a fost o porcărie în care am căzut psihic. Am intrat la a treia clasă de mate-info, m-am remontat cu greu, am fost iar primul până la finele liceului.

Când mă gândesc retrospectiv, îmi dau seama că lucrurile s-au petrecut așa pentru că așa trebuia să se întâmple. Un eșec e o lecție. Dacă sunteți părinți și copiii voștri au luat note mai mici decât vă așteptați, nu-i nicio tragedie. Nu treceți cu ghetele peste sentimentele lor. Stați aproape și fiți convinși că totul va fi bine oricum, chiar dacă nu au prins cel mai bun liceu sau cea mai bună clasă.

Citește și: Amendă ridicolă primită de stăpânul câinelui Amstaff, care a sfâşiat un Fox Terrier în Bucureşti

Loading...