Redactia.ro
Home » Știri » Vasile Dîncu a adresat zvonurile despre mobilizarea rezerviştilor și ordine de recrutare. „Nu este cazul…”

Vasile Dîncu a adresat zvonurile despre mobilizarea rezerviştilor și ordine de recrutare. „Nu este cazul…”

Odată cu izbucnirea războiului în Ucraina, teama că România ar putea fi implicată direct în acest conflict militar s-a născut în sufletul tuturor. În ultima săptămână, au circulat zvonuri conform cărora Ministerul Apărării Naţionale ar urma să mobilizeze rezerviştii sau să trimită ordine de recrutare în rândul populației. Vasile Dîncu a vorbit recent despre această situația, ocazie cu care a clarificat ce se întâmplă, de fapt, în țara noastră.

Vasile Dîncu a adresat zvonurile despre mobilizarea rezerviştilor și ordine de recrutare. „Nu este cazul…”

După ce Vladimir Putin a ordonat trupelor tale să atace Ucraina, românii de pretutindeni s-au temut pentru propria soartă. Vasile Dîncu a oferit recent declarații despre acest subiect, clarificând că un conflict între România și Rusia ar însemna un conflict în care NATO ar fi implicat automat. Posibilitatea lui nu a fost exclusă în totalitate, însă în prezent securitatea țării noastre nu este amenințată.

Cât despre amenințarea unui Al Treilea Război Mondial, ministrul Apărării Naționale susține că acest lucru ar fi imposibil.

„Nu cred că trebuie să ne temem, în acest moment, de o extindere a conflictului. Sigur că apropierea de teritoriul României nu poate decât să ne îngrijoreze şi din punct de vedere militar, să spunem, dar nu există niciun element, am discutat şi astăzi în şedinţa CSAT, care să arate că este pus în pericol teritoriul României sau cetăţenii României. În acest moment, ne pregătim şi pentru ce este mai rău cu adevărat, dar este total improbabil un conflict între NATO şi Federaţia Rusă. Nu credem că există până la urmă chiar atâta iraţionalitate încât să se declanşeze un al treilea război mondial, care ar putea să fie distrugător pentru omenire. Acest lucru este improbabil.Putem să luăm în calcul, ca o asumpţie teoretică, ne pregătim defensiv pentru orice situaţie, dar cetăţenii României nu au de ce să se teamă”, a declarat ministrul Apărării.

Vasile Dîncu a mai vorbit și despre posibilitatea ca Ministerul Apărării Naționale să mobilizeze rezerviştii sau să trimită ordine de recrutare. Zvonurile despre acest subiect au circulat pe rețelele de socializare, iar ministrul a dorit să le dezmintă. Răspunsul lui a fost unul ferm: nu se va întâmpla acest lucru.

„Am primit şi astăzi sute de întrebări pe Facebook legat de faptul că se recrutează sau începem mobilizarea sau recrutarea. Nu este cazul. Spun foarte clar, în acest moment, Ministerul Apărării Naţionale nu trimite ordine de recrutare şi nu are de gând să mobilizeze rezerviştii. Sunt sursa cea mai autorizată”, a afirmat ministrul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: