Redactia.ro
Home » Știri » Vasile Dîncu, declarații despre prăbușirea avionului MiG-21. Ministrul apărării exclude posibilitatea unui atac

Vasile Dîncu, declarații despre prăbușirea avionului MiG-21. Ministrul apărării exclude posibilitatea unui atac

În decursul zilei de miercuri, un avion de luptă al Armatei Române care efectua misiuni de patrulare aeriană deasupra Dobrogei s-a prăbușit. La câteva ore după această tragedie, elicopterul plecat în căutarea sa s-a prăbușit și el. Ministrul Apărării a adresat acest subiect în cadrul unei conferințe de presă, excluzând pe această cale posibilitatea unui atac.

Vasile Dîncu, declarații despre prăbușirea avionului MiG-21. Ministrul apărării exclude posibilitatea unui atac

Vasile Dîncu a explicat că prăbușirea elicopterului s-a datorat stării tehnice a acestuia, întrucât era un echipament vechi. La aceste aspect s-a adăugat starea vremii, care nu favorizează zborul.

„Din nefericire, am avut astfel de accidente în ultimii ani cu aceste MiG-uri care sunt vechi şi avem şi o stare a vremii destul de proastă în Dobrogea acum.  Probabil a afectat elicopterul mai mult. Nu cred că există alte cauze. Vom comunica opiniei publice rezultatele anchetei şi anchetei parţiale. Nu avem alte indicii în afară de vremea proastă şi starea tehnică a MiG-ului”, a declarat Vasile Dîncu, miercuri seara, la România TV.

De asemenea, ministru a precizat că, în acest moment, este exclusă posibilitatea unui atac asupra aeronavei.

„Excludem în acest moment. Nu avem nicio dovadă pentru asta. Spaţiul aerian este supravegheat şi nu poate să treacă nimic fără a fi observat. Deci, în acest moment, nu avem date despre asta. S-a întâmplat de mai multe ori din cauze tehnice să se prăbuşească MiG-urile”, a răspuns Dîncu, întrebat despre posibilitatea unui atac.

Un avionul MiG-21 și un elicopter s-au prăbușit miercuri în Dobrogea

O aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20,03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localităţile Cogealac şi Gura Dobrogei. Aeronava decolase de pe Baza 57 aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19,50, informa MApN.

La scurt timp, s-a prăbuşit şi elicopterul IAR-330 PUMA, care decolase de urgenţă spre zona posibilului impact.

Potrivit MApN, elicopterul IAR 330-PUMA care a decolat, în jurul orei 20,21, în misiune de căutare – salvare a aeronavei MiG-21 LanceR a pierdut legătura radio cu turnul de control şi a dispărut de pe radar în jurul orei 20,44.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: