Redactia.ro
Home » Știri » Vecina ei fura legume din grădină fără să știe ce urmează. O lecție neașteptată i-a schimbat complet situația

Vecina ei fura legume din grădină fără să știe ce urmează. O lecție neașteptată i-a schimbat complet situația

Vecina mea fura constant legume și fructe din mica mea grădină din spate, pe care o cultivam cu drag. Grădina mea era sanctuarul meu, mai ales după moartea soțului meu, dar într-o dimineață, inima mi s-a frânt când am descoperit că toate legumele și fructele fuseseră furate peste noapte. Când am aflat că hoțul era vecina mea, această văduvă de 60 de ani nu avea de gând să lase lucrurile așa. Hoțul nu avea nici cea mai mică idee ce urma să se întâmple.

Eu sunt Betty și, la 60 de ani, mă mândresc cu mâna mea verde care ar face-o pe Mama Natură geloasă. Grădina mea din spate este mândria și bucuria mea. În fiecare dimineață ieșeam acolo, cu cafeaua în mână, și zâmbeam la colțul meu de paradis.

După ce soțul meu drag, Greg, a murit acum 12 ani, am decis să mă mut cu fiica mea Sarah și familia ei

A fost o binecuvântare deghizată. Sarah și soțul ei, Mark, lucrează amândoi la locuri de muncă solicitante, așa că am intervenit să îi ajut cu cei trei nepoți minunați. Zilele mele erau pline de activități: îi luam de la școală, îi duceam la activitățile lor extracurriculare și pregăteam mese copioase pentru toată familia. Aceste lucruri mă țineau tânără, trebuie să recunosc!

Ne-am stabilit într-un mic cartier, unde toată lumea se cunoaște. Sarah și Mark au avut norocul să cumpere nu doar casa lor, ci și lotul gol de lângă. Când au văzut cât de mult îmi lipsea vechea mea grădină, mi-au sugerat să folosesc acel lot pentru a-mi crea propriul colț verde. A fost ca un vis împlinit!

Grădina mea nu era doar un loc frumos, ci și o sursă de hrană pentru familia noastră. Nepoții mei erau mereu entuziasmați să mă ajute în grădină. „Bunico, bunico! Putem face prăjitură cu căpșuni diseară?” mă întreba Lily, nepoata mea cea mică, cu ochii strălucitori de bucurie.

Viața era frumoasă… până într-o zi fatidică. Începuse cu mici semne: un castravete lipsă, un ardei dispărut. Am pus inițial totul pe seama uitării, poate că le-am cules și am uitat. Dar apoi a avut loc „Marea Furtună a Piersicilor din ’24”.

Într-o dimineață, am observat că tot copacul meu de piersici era gol. „Sarah!” am strigat. „Ai cules toate piersicile?” Fiica mea, la fel de surprinsă, mi-a spus că nu ea le-a cules și nici soțul sau copiii nu au atins fructele. Atunci mi-am dat seama: cineva fura din grădina mea.

Am instalat camere de supraveghere în grădină și, a doua zi dimineață, am revăzut înregistrările. Am fost șocată când am văzut-o clar pe vecina noastră, Wilma, furând din grădina mea. Era momentul să iau atitudine.

În loc să mă confrunt direct cu Wilma, am ales o altă cale

Am pregătit un coș plin cu mâncare proaspăt culeasă din grădină și m-am dus la ușa ei. Am bătut până când fiul ei a deschis. „Este acasă mama ta?” am întrebat cu un zâmbet forțat.

Când Wilma a apărut, părea că a văzut o fantomă. „Am observat că ai luat câteva legume din grădina mea,” i-am spus. „Așa că m-am gândit să îți aduc cina.” Fața ei a trecut de la alb la roșu în câteva secunde, iar ușa s-a trântit imediat.

Dar nu mă oprisem aici. M-am dus la alți vecini, spunându-le cu îngrijorare că Wilma trebuie să treacă printr-o perioadă grea, dacă ajunsese să fure din grădina mea. Curând, tot cartierul a început să-i aducă mâncare și să-și arate „grija”. După câteva zile, soțul ei, Billy, a venit la ușa mea, cerându-și scuze. I-am spus că, pentru a îndrepta lucrurile, ei vor trebui să mă ajute să lucrez în grădină.

A doua zi, Wilma și Billy erau în grădină, muncind alături de mine. În timp ce îi învățam cum să tundă corect plantele, nu m-am putut abține să nu mă simt puțin răzbunată. Grădina mea prospera, iar lecția fusese învățată.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect