Redactia.ro
Home » Știri » Vedete de la Hollywood sprijină un român să devină primar în Germania

Vedete de la Hollywood sprijină un român să devină primar în Germania

Vedete de la Hollywood sprijină un român să devină primar în Germania

Vedete de la Hollywood sprijină un român să devină primar în Germania. Octavian Ursu, este un politician german de origine română. Acesta este sprijinit de mai multe vedete de la Hollywood pentru a candida ca primar al orașului Gorlitz, din Germania.

Vedete de la Hollywood sprijină un român să devină primar în Germania

Octavian Ursu, candidează la primăria orașului Gorlitz, motiv pentru care îl va înfrunța, duminică, în al doilea tur al alegerilor locale, pe Sebastian Wippel.

Sebastian Wippel este fost politist, și este candidatul partidului Alternativa pentru Germania, fiind considerat de extremă dreaptă.

Românul este un muzician care a plecat din România în anul 1990 pentru a cânta la trompetă într-un teatru local. Candidatul este susținut de vedete de la Hollywood. Potrivit Agerpres, vedetele se tem că orașul ar putea fi condus de un politican de extremă-dreaptă.

În orașul Gorlitz s-au filmat în ultimii ani mai multe producții hollywoodiene. Arhitectura sa art-nouveau au atras numeroși regizori cunoscuți, precum Wes Andreson și Eli Roth.

Producătorul Michael Simon de Normier, care a filmat în 2008 filmula „The Reader” în acest oraș, a publicat o scrisoare deschisă către toți locuitorii din Gorlitz. Producătorul este îngrijorat că reputația orașului ar putea fi afectată iremediabil.

“Nu cedaţi în faţa urii şi a xenofobiei”, a scris el în acea scrisoare, semnată, printre alţii, şi de Stephen Daldry, regizorul filmului “The Reader”.

De asemenea, scirsoarea a fost semnată și de actorul Tom Wlaschiha, cunoscut din serialul „Games of Thrones” și actriț Jana Pallaske, „Inglorious Basterds”.

Care sunt șansele românului

Procentul de 36% cu care Sebastian Wippel a câștigat primul tur al alegerilor, reflectă scorul obținut de AfD. Unde investiţiile de miliarde de euro nu au reuşit să contrabalanseze declinul populaţiei şi rata ridicată a şomajului.

“Aici nu este vorba doar despre AfD sau CDU. Vrem să avem o societate deschisă în acest oraş? Sau vrem să ne izolăm?”, s-a întrebat politicianul de origine română.

CDU, partidul cancelarului Angela Merkel, a deţinut puterea în acest oraş timp de aproape trei decenii.

Însă mulți cetățeni sunt de părere că această perioadă de dominație politică este suficientă.

”Cetăţenii au ajuns în punctul în care îşi spun: nu, avem nevoie de o schimbare”, a declarat Hajo, un locuitor din Gorlitz.

Octavian Ursu se află la şase procente în urma lui Sebastian Wippel după primul tur de scrutin. Cu ajutorul alegătorilor care sunt greu de convins, ar putea răsturna rezultatele și să în învingă pe candidatul AfD.

Citește și:Germania: Pană de curent majoră în capitala Berlin