Redactia.ro
Home » Stil de viață » Vegan sau vegetarian? Ce beneficii aduc aceste două stiluri de viaţă?

Vegan sau vegetarian? Ce beneficii aduc aceste două stiluri de viaţă?

vegan.vegetarian.jpg
vegan.vegetarian.jpg

Ȋn anul 2020, multă lume a decis să adopte un stil de viaţă mai sănătos, devenind vegani sau vegetarieni. Ȋnsă, există o mulţime de oameni care nu pot întelege de ce ar trebui să renunţe la fast food şi deserturile preferate.

Ce inseamna sa fii vegan?

Veganismul este un mod de viață care încearcă să excludă, pe cât posibil și practic, toate formele de exploatare a animalelor pentru hrană, îmbrăcăminte sau orice alt scop. Asta presupune că vei mânca fructe, legume, nuci, boabe, semințe, fasole și legume – toate acestea pot fi preparate în combinații infinite, deci vă veţi plictisi niciodată. De la curry la tort, produse de patiserie până la pizza, toate lucrurile tale preferate pot fi potrivite pentru o dietă vegană, dacă sunt făcute cu ingrediente pe bază de plante.

Pe de altă parte, dacă decizi să devii vegan, trebuie să ştii că nu vei mai putea cumpăra niciun produs care conţine ingrediente, este provenit sau este testat pe animale. Mai pe scurt, protejezi cu orice preţ viaţa şi drepturile animalelor.

Vegetarienii

Vegetarienii consumă în general ouă și produse lactate precum lapte sau unt. Unii vegetarieni nu mănâncă ouă, însă marea majoritate consumă lactate.

Vegetarienii tind să fie puțin mai îngăduitori atunci când vine vorba de consumul produselor derivate de la animale, iar preferințele variază de la persoană la persoană. De exemplu, poți întâlni un vegetarian care nu consumă carne și lactate, dar mănâncă ouă, sau un vegetarian care nu consumă carne sau ouă, dar peoartă piele.

Aici se observă diferenţa dintre vegetarieni şi vegani.Veganismul este foarte clar definit și nu există derivații. Animalele nu sunt pentru a fi exploatate în nici un fel, iar scopul este de a reduce (cât de mult posibil) suferința acestor ființe.

Ce beneficii poti avea?

Aceste două stiluri de viaţă pot fi foarte benefice pentru corpul uman deoarece curăţă organismul. Se spune că vegetarienii şi veganii au şanse mai mari să trăiască o perioadă mai indelungată de timp faţă de cei care consumă carne. De asemenea, acest stil de viaţă îţi îmbunătaţeşte aspectul pielii, fiind de ajutor dacă încerci să scapi de acnee.

Tu ce stil de viaţă ai adopta? Preferi să ai o dietă normală sau să protejezi viaţa animalelor?

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini