Redactia.ro
Home » Stil de viață » Verifică dacă ai acest metal prin casă! E mai valoros decât aurul şi platina, la un loc

Verifică dacă ai acest metal prin casă! E mai valoros decât aurul şi platina, la un loc

Metalele preţioase pot valora o avere, în funcţie de cantitatea lor, desigur. Chiar dacă sunt purtate ca bijuterii sau sunt păstrate în cutii valorice, ele au dublă însemnătate: ascund o valoare sentimentală, dar şi materială.

Chiar dacă aurul şi platina par cele mai valoroase metale preţioase, nu e chiar aşa.

Rodiul – marfa momentului

Rodiul este un metal argintiu nobil, alături de paladiu, osmiu, iridiu, ruteniu și platină, argint și aur. Este coniderat chiar marfa momentului.

De ce? Preţurile lui au crescut cu peste 30% în ultimul timp, la cel mai ridicat nivel din 2008, alimentat de cererea din partea industriei auto.

Este folosit de inginerii mecanici la convertoarele catalitice, care dotează sistemele de evacuare auto, reducând emisiile de gaze toxice. Conform S&P Global Platts, peste 80% din cererea de rodiu și paladiu provine din industria auto.

Cât costă un gram de rodiu? Dacă aurul a fost mult timp celebrat pentru conductivitate, durabilitate și atractivitate estetică, rodiul domnește suprem în ceea ce privește raritatea și prețul, deținând un preț uimitor de 10.300 USD pe uncie (28,34 grame).

Totuşi, preţul va tot creşte

„Pe fondul restrângerii ofertei de rodiu și cu o industrie auto care continuă să se concentreze pe îmbunătățirea standardelor de emisii, anticipăm că piața va ajuge în deficit”, au spus analiștii, care au continuat:

„Dincolo de cererea comercială, interesul investitorilor în rodiu rămâne, de asemenea, ridicat, așa că apreciem că prețurile ar trebui să rămână ridicate.”

Rodiul este un metal nobil, din grupa platinei, extras în Africa de Sud, în Munții Ural, în America de Nord și America de Sud.

Aşadar, verifică dacă ai acest metal preţion prin casă. Poate stai pe o avere şi nu ştii!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: