Redactia.ro
Home » Știri » Veste bună pentru acești români! Vor primi bani în plus la salariu

Veste bună pentru acești români! Vor primi bani în plus la salariu

Pe lângă scumpirea alimentelor în România în ultima vreme, există totusi și o veste bună. Proiectul de lege pentru acordarea de stimulente pentru profesori a fost adoptat de Camera Deputaților. Astfel că, profesorii ar urma să aibă salarii mai mari, în contextul noilor reguli si conditii de învățământ pe timp de pandemie.

Peste 158 de voturi pentru și doar unul împotriva adoptării legii care oferă bani mai mulți profesorilor, acesta este rezultatul din parliament. Proiectul de lege prin care profesorii ar urma să aibă salariile mărite menționează stimulentul de risc pe timp de pandemie, oferit atât cadrelor didactice, dar și nedidactice din România. Astfel că, acest stimulant are ajunge la 2.000 de lei și respectiv 1.500 de lei lunar, bani ce ar intra în buzunarul profesorilor, pe perioada stării de alertă pe timp de pandemie de Covid-19.

Ce spune legea recent adoptată

Stimulentele lunare pentru profesori sunt oferite pentru anul scolar și universitat 2020/2021, după cum urmează: “Începând cu anul şcolar/universitar 2020/2021, pe perioada stării de alertă/stării de urgenţă instituite că urmare a situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea SARS-CoV-2, personalul didactic, personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, precum şi din unităţile de învăţământ preuniversitar înfiinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior, beneficiază de un stimulent de risc după cum urmează: a) în cuantum de 2.000 de lei lunar, pentru personalul didactic; b) în cuantum de 1.500 de lei lunar, pentru personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic. Stimulentul de risc se acordă pe durata desfăşurării cursurilor aferente anului şcolar /universitar pe perioada stării de alertă/stării de urgenţă, proporţional cu timpul în care persoanele din categoriile prevăzute îşi desfăşoară fizic activitatea în cadrul unităţilor de învăţământ în prezenţa antepreşcolarilor/ preşcolarilor/ elevilor/ studenţilor”, se arată în legea mai sus amintită, adoptata in Camera deputatilor.

Veste bună pentru acești români! Vor primi bani în plus la salariu

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: