Redactia.ro
Home » Știri » Veste bună pentru cei care stau la bloc. Locatarii pot cere bani

Veste bună pentru cei care stau la bloc. Locatarii pot cere bani

Ce amenzi usturătoare te așteaptă în 2024 dacă nu respecți noua regulă pentru apartamente! Te vor lăsa fără economii

Veste bună pentru cei care stau la bloc. Un fost director RADET a făcut anunțul. Locatarii pot cere bani dacă au sesizat aceste neregularități. Contractul prevede acest lucru. Ce trebuie să facă cetățenii pentru a primi despăgubiri, potrivit Capital.ro.

Veste bună pentru cei care stau la bloc. Locatarii pot cere bani

Potrivit fostului director RADET, a declarat că bucureștenii care nu au căldură și apă caldă pot cere despăgubiri. Aceasta e explicat și cum funcționează exact sistemul de încălzire al blocurilor.

Așadar, apa de intrare a apei în bloc trebuie să înregistreze o temperatură cuprinsă între 55 și 60 de grade Celsius. Asta pentru cetățenii să resimtă în apartamente o valoare de 22 de grade Celsius. De asemenea, temperatura minimă la care apa trebuie să intre în bloc este de 55 de grade Celsius.

„Există un ordin al ANRE, există şi un contract între asociaţia de proprietari şi RADET, un contract de furnizare a energiei termice şi acolo există specificat: nu mai puţin de 55 de grade. Între 55 şi 60 de grade. Doar în cazuri extreme, limita ar fi atins 50 de grade pe o perioadă scurtă”, spune Dumitraşcu.

Temperatura de intrare este de 37 de grade

Dumitrașcu a precizat că în anumite locuri temperatura de intrare este de 37 de grade Celsius, iar acest lucru se întâmplă din cauza infrastructurii, o problemă ce nu poate fi rezolvată de azi pe mâine.

„Rezolvarea nu vine de pe azi pe mâine. Eu insist pe o soluţie chibzuită de rezolvare de vreo 5 ani. Din păcate nu s-a făcut nimic în acest sens.” a spus fostul director RADET.

Pe de altă parte, fostul director a precizat că această problemă este într-un fel normală, având în vedere că există conducte vechi chiar și de 50 de ani, iar pierderea este mult peste limita normală. Astfel, apa ajunge la bloc la temperatura de 37 de grade.

Fostul director RADET încurajează oamenii să ceară despăgubiri furnizorului de apă caldă, mai ales că actualul contract prevede acest lucru.

Citeste si:Rezultate Loto 6/49 din 8 decembrie 2019. Report de peste 4,17 milioane euro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini