Redactia.ro
Home » Știri » Veste bună pentru cei vârstnici. Ce se va întâmpla cu pensiile de anul viitor

Veste bună pentru cei vârstnici. Ce se va întâmpla cu pensiile de anul viitor

Pensii

Pensionarii din România sunt anunțați că își pot cumula veniturile fără a risca să-și piardă dreptul la pensie. Întreaga acțiune permite suplimentarea veniturilor, fără ca legea din țară să fie ocolită.

Veste bună pentru pensionari. Ce se va întâmpla cu pensiile în anul 2021

Potrivit capital.ro, pensionarii pentru limita de vârstă pot să își cumuleze pensia cu veniturile din salarii sau activitățile independente pe care aceștia le vor întreprinde.

Este permisă desfășurarea activităților ca persoane fizice autorizate, ei putând să obțină bani și din drepturi de autor, chirii, dividende, indiferent de sumă, conform legislației pensiilor.

Pensionarii anticipați sau anticipat parțial pot obține și ei venituri, pe lângă pensie, din activități independente.

Din septembrie 2021, noua lege a pensiilor anunță că va păstr un singur tip de pensie anticipată, aceasta având penalizări.

Conform avocatnet.ro, situația cumulului pensiilor de urmaș se face în funcție de situația beneficiarului.

Așadar, cei care au activități independentel, care nu au un raport de muncă, nu există limitări, dar în cazul veniturilor din salarii cumulul este câteodată permis până la o anumită limită.

Ce se va întâmpla cu pensiile anul viitor

Pensionarii cu gradul I și II de invalidate, susține legea, vor putea să își cumuleze pensia cu alte venituri din activități independente în mod nelimitat.

Totodată, legea pensiilor permite ca pensionarii cu gradul II de invaliditate să cumuleze pensia cu venituri din salariu, asta fără să le fie suspendat dreptul la pensie.

În anul 2021, viitoarea lege a pensiilor va permite cumularea acesteia cu alte venituri din activitățile independente, însă aceasta se va putea raporta diferit ce pot fi obținute în același timp cu pensia, fără a se suspenda aceasta.

Astfel, noua reglementare susține că veniturile pentru care datorează contribuția la Casa Națională de Asigurare de Sănătate.

Florin Chițu, ministrul Finanțelor a declarat că în momentul de față se nu poate vorbi despre procentul cu care pensiile vor fi majorate, pentru că trebuie să afle situația tuturor românilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: