Redactia.ro
Home » Știri » Veste bună pentru Cristian Cioacă. Fostul soț al Elodiei Ghinescu poate scăpa de închisoare: ”Sunt întrunite toate condițiile”

Veste bună pentru Cristian Cioacă. Fostul soț al Elodiei Ghinescu poate scăpa de închisoare: ”Sunt întrunite toate condițiile”

GALERIE FOTO (2)

Cristian Cioacă, unul dintre cei mai controversați români ai ultimelor decenii, se află în pragul eliberării sale din închisoare până la finalul lunii iunie. Familia Elodiei este pe cale să răbufnească.

Fostul polițist a fost judecat și condamnat pentru uciderea soției sale acum mai bine de 15 ani și se va prezenta din nou în fața instanței săptămâna viitoare cu speranța că va deveni un om liber. Această decizie ar putea să stârnească un mare val de controverse.

Cristian Cioacă, aproape de eliberarea din arest

Avocata lui Cristian Cioacă, Maria Vasii, a declarat că acesta îndeplinește condițiile legale pentru a fi pus în libertate până la data limită de 1 iulie. Cu toate acestea, ea nu a putut să estimeze șansele sale exacte, deoarece avocații nu pot face comentarii prea detaliate.

Decizia finală aparține judecătorilor, aceștia fiind cei responsabili de pronunțarea judecăților de valoare. Rolul avocaților este de a prezenta doar dosarele în fața instanței.

„Cristian Cioacă îndeplinește condițiile legii de a fi pus în libertate până la 1 iulie. Nu pot să cuantific șansele sale, întrucât avocatii nu pot face prea multe comentarii. Judecătorii sunt cei chemați pentru a pronunța judecățile de valoare, cei al căror cuvânt contează. Noi, avocații, doar prezentăm dosare”, a precizat Maria Vasii pentru PLAYTECH ȘTIRI.

Avocata a refuzat să facă evaluări personale și nu a răspuns dacă a fost vreodată criticată pentru alegerea de a apăra un individ judecat și condamnat pentru o crimă.

„Repet, în cazul lui Cristian Cioacă, sunt întrunite toate condițiile legale pentru a fi pus în libertate chiar săptămâna viitoare!”, a explicat Maria Vasii.

Cristian Cioacă, condamnat pentru uciderea Elodiei

Fostul polițist în vârstă de 47 de ani ar avea de stat în spatele gratiilor 15 ani și 8 luni pentru uciderea fostei sale soții, chiar dacă trupul acesteia nu a fost găsit nici până în momentul de față. Bărbatul a primit inițial o condamnare de 22 de ani, însă în urma unui apel judecătorii au luat o altă decizie.

Este important de amintit faptul că Cioacă ar fi dorit să iasă din închisoare încă de la începutul acestui an. Cererea sa de eliberare a fost respinsă de două ori de Judecătoria Tribunalului Pitești, prima dată în ianuarie și apoi din nou în luna mai.

Pe 11 ianuarie 2023, o comisie de la Penitenciarul Mioveni, unde este încarcerat Cristian Cioacă, a respins prima sa cerere de eliberare condiționată. Totuși, acesta a contestat decizia comisiei la Judecătoria Pitești. Pe 10 mai 2023, ar fi primit un aviz favorabil din partea Comisiei Penitenciarului Mioveni. Membrii comisiei s-au gândit la faptul că fostul polițist a avut un comportament exemplar și ar fi fost recompensat de mai multe ori, inclusiv cu permisii și participări la diverse evenimente sportive sau culturale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: