Redactia.ro
Home » Știri » Veste bună pentru cuplurile gay din România. Guvernul trebuie să se supună, decizia CEDO e definitivă

Veste bună pentru cuplurile gay din România. Guvernul trebuie să se supună, decizia CEDO e definitivă

Statul român, obligat de CEDO să recunoască căsătoria între persoane de acelaşi sex sau o altă formă de parteneriat

România este obligată să recunoască familiile gay. Deciza CEDO este definitivă şi irevocabilă. Trebuie pusă în aplicare de către statul român începând de azi.

Ministerul Afacerilor Externe este instituţia care exercită, în numele Guvernului, prerogativele de agent guvernamental în faţa CEDO.

CEDO n-a vrut rejudecarea cauzei

Totul a plecat din luna mai 2023, când CEDO a obligat România să recunoască prin lege și să protejeze drepturile cuplurilor formate din persoane de același sex care vor să devină oficial o familie. Dar Marea Cameră a CEDO a respins însă solicitarea României de rejudecare a cauzei,

Guvernul României nu mai are nicio cale de atac.

„Nu mai există căi de atac prin care statul să se sustragă de la obligaţiile pe care le are faţă de proprii cetăţeni.

Este momentul ca România să facă pasul firesc, pentru care majoritatea populaţiei se declară pregătită. Zeci de mii de români au aşteptat încrezători concluzia Colegiului de judecători ai Marii Camere, format din reprezentanţi ai ţărilor membre, după ce Guvernul a hotărât să amâne implementarea Hotărârii CEDO care-l găseşte vinovat pentru încălcarea Articolului 8 al Convenţiei Europene, privind viaţa de familie.

Declaraţia de inadmisibilitate a contestaţiei nu a întârziat să apară, valorile europene fiind clare şi asumate de majoritatea covârşitoare a statelor membre.

Cu toate acestea, realitatea arată că fiecare zi în care România a întârziat să ia măsuri a adus prejudicii reale cuplurilor formate din persoane de acelaşi sex”, conform Asociaţiei ACCEPT România.

Statul român, puternic taxat

Atitudinea statului român față de această problemă urgentă cu care se confruntă familiile LGBT este o dovadă de nepăsare care afectează România pe mai multe paliere.

Dincolo de nerespectarea angajamentelor luate de România față de partenerii europeni în baza convențiilor și tratatelor la care este parte, cei care au de suferit din cauza lipsei unei legislații care să asigure protecție și recunoaștere familiilor formate din persoane de același sex rămân, în continuare cetățenii.

Tratamentul la care statul îi supune este unul nedemn și profund condamnabil”, mai susţin cei de la Accept.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: