Redactia.ro
Home » Știri » Veste bună pentru pensionari! Se dau bani în plus la pensie

Veste bună pentru pensionari! Se dau bani în plus la pensie

Anunț cumplit despre pensiile din România! Comisia Europeană a dat ordinul

Pensionarii vor primi o veste bună. PSD a votat în Parlament noua lege a pensiilor, iar de mâine va intra în vigoare decizia.

Chiar dacă nimeni nu se mai aștepta la creștere pensiilor, din cauza epidemiei de coronavirus, până la urmă s-a ajuns la un compromis benefic pentru pensionari.

Veste bună pentru pensionari! Se dau bani în plus la pensie

PSD a votat în Parlament noua lege a pensiilor care prevede ca de la 1 septembrie veniturile persoane în vârstă să crească cu 40%. Astfel, pensionarii vor primi bani în plus la pensie.

Epidemia de coronavirus a prăbușit calculele făcute până la momentul apariției acesteia, iar economia autohtonă s-a prăbușit. Așadar, începând cu 1 septembrie, cinci milioane de pensionari din România vor avea venituri mai mari cu 14%.

Potrivit proiectului de rectificare bugetară adoptat de Guvernul Orban, pensia va crește cu 14% începând de marți, 1 septembrie, ceea ce înseamnă că pensia va ajunge de la 1.265 lei la 1.442 lei.Florin Cîțu, ministerul de Finanțe a precizat că va avea loc o majorare considerabilă, chiar dacă România se află într-o criză economică.

Se propune ca începând cu 1 septembrie 2020 valoarea punctului de pensie să fie majorată cu 14%, respectiv de la 1.265 lei la 1.442 lei. Totodată, se propune majorarea începând cu aceeaşi dată a indemnizaţiei minime sociale pentru pensionari, cu 14%, de la 704 lei la 800 lei”, se arată în nota de fundamentare.

Pensii majorate cu 40%

Conform unei legi adoptate în guvernarea PSD, pensiile ar fi trebuit să crească cu 40% de la 1 septembrie, dar criza economică face imposibilă acest fapt. Chiar și în condiții de normalitate, această creștere ar fi imposibilă, susțin specialiștii.

La începutul lunii iunie, Cîțu declara că susține creșterea pensiilor cu 10% de la 1 septembrie, pentru a rămâne bani și pentru investiții. De asemenea, cu o zi înainte de a se anunța rectificarea bugetară, președintele Iohannis a avut o ședință cu prim-ministrul Orban și ministrul finanțelor, Florin Cîțu, pentru a dezbate acest subiect.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: