Redactia.ro
Home » Știri » Veste bună pentru profesori. Cadrele didactice ar putea primi 2.000 de lei, ca stimulent de risc

Veste bună pentru profesori. Cadrele didactice ar putea primi 2.000 de lei, ca stimulent de risc

Veste bună pentru profesori.

PSD a inițiat proiectul care prevede acordarea lunară a unor stimulente de risc pentru profesori, în valoarea de 2.000 de lei pe perioada stării de alertă. Astfel, Senatul a aprobat noul proiect în ședința de luni.

Veste bună pentru profesori. Cadrele didactice ar putea primi 2.000 de lei, ca stimulent de risc

Senatul a dezbătut luni propunerea legislativă care prevede acordarea unui stimulent de risc cadrelor didactice, în valoarea de 2.000 de lei.

Această propunere a fost inițiată de membrii partidului PSD, Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Robert Cazanciuc, Cosmin Radu Preda și Alfred Simions. Propunea a obținut luni 85 de voturi „pentru”, 25 voturi „împotrivă” și 13 abțineri.

Proiectul legislativ este înregistrat în procedură de urgență în Parlament urmând să primească vorul decizional într-un plen al Camerei Deputaților.

Cadrele didactice, precum şi personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, din învăţămantul particular acreditat şi din unităţile de învăţământ preuniversitar inflinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior, vor primi un stimulent de risc în cuantum de 2.000 de lei lunar, respectiv de 1.500 de lei lunar acordat pe toată durata stării de alertă şi a stării de urgenţă, pentru implicarea şi expunerea în faţa riscului răspândirii coronavirusului COVID-19”, conform proiectului de lege.

Reacția prim-ministrului Ludovic Orban

Premierul României, Ludovic Orban a declarat că bugetul statului nu-și mai permite să ofere bani în momentul de față, motiv pentru care a făcut apel la toate forțele politice să nu sprijine noul proiect intițiat de PSD.Totodată, Orban a menționat că adoptarea proiectului va avea consecințe grave asupra economiei.

Bugetul nu-şi mai poate permite nicio creştere a cheltuielilor în momentul de faţă. În urma zilei negre de la Parlament în care PSD-iştii din Comisia de finanţe au adoptat nişte modificări la ordonanţa de rectificare la ora actuală România se află într-un pericol extrem de mare., a spus Ludovic Orban.

Anul școlar a început de aproape două săptămâni, iar unii profesori refuză să predea la școală și să-i ajute și pe elevii care susțin cursurile online, sub pretextul că nu vor să-și expune datele personale pe internet.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: