Redactia.ro
Home » Știri » Veste bună pentru români! Ar putea călători fără viză în SUA

Veste bună pentru români! Ar putea călători fără viză în SUA

Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, a adus vești încurajatoare pentru cetățenii români. Conform declarațiilor sale, există perspective realiste ca, începând de anul viitor, românii să poată călători în SUA fără necesitatea obținerii unei vize, un pas major în facilitarea mobilității și întărirea legăturilor dintre cele două țări.

Lansarea zborului direct între România și SUA este un alt factor care va contribui la intensificarea relațiilor bilaterale. Astfel, cu o conexiune aeriană fără escală și posibilitatea de a călători fără vize, se preconizează o creștere a numărului de români care vizitează Statele Unite, ceea ce va contribui la o mai bună înțelegere și apreciere reciprocă între popoarele celor două națiuni.

Când vor putea românii să călătorească fără vize în America

Ambasadorul Muraru a subliniat că unul dintre obiectivele sale principale în mandatul său este eliminarea vizelor pentru cetățenii români care doresc să călătorească în SUA. Aceasta este o veste cu atât mai semnificativă, având în vedere că recent, o companie aeriană a anunțat inaugurarea unui zbor direct între România și Statele Unite, începând din iunie. Acest nou zbor este așteptat să crească semnificativ numărul de turiști între cele două națiuni.

Intrarea României în acest program va reprezenta un avantaj considerabil pentru cetățenii săi, permițându-le să călătorească în SUA pentru turism sau afaceri pe o perioadă de până la 90 de zile fără viză.

„Mai mulți oameni de afaceri care să ajungă în România, mai mulți turiști care să ajungă în România și ar fi o nesperată șansă pentru profilul României în regiune. (…) Vreau să-i încurajez pe români să aplice în număr cât mai mare, pe cei care au avut o viză americană și care expiră în curând să aplice din nou, pentru că beneficiază de această facilitate de a nu mai merge la interviu. (…).”, a spus Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii.

Beneficiile aderării la programul Visa Waiver

Aderarea la Programul Visa Waiver nu doar că va simplifica procedurile de călătorie pentru români, dar va aduce și un impuls economic semnificativ. Simplificarea accesului în SUA poate stimula investițiile, întări schimburile comerciale și culturale și crește fluxul turistic între cele două țări.

De asemenea, eliminarea vizelor va avea un impact pozitiv asupra imaginii României pe plan internațional, consolidând statutul țării ca partener stabil și de încredere al Statelor Unite. Acest pas ar putea, de asemenea, să faciliteze noi oportunități pentru români în domenii de vârf precum tehnologia, educația și cercetarea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: