Redactia.ro
Home » Știri » Veste bună pentru români. Pensiile și alocațiile vor crește cu 10% din ianuarie

Veste bună pentru români. Pensiile și alocațiile vor crește cu 10% din ianuarie

Sursa foto: capital.ro

Veste bună pentru români. Ministrul Muncii a anunțat că pensiile și alocațiile vor crește de la 1 ianuarie. Potrivit acestia, pensiile vor fi majorate cu 10%, iar pensia minimă va crește de la 800 de lei la 1000 de lei.

Veste bună pentru români. Pensiile și alocațiile vor crește cu 10% din ianuarie

Veste bună pentru români. Ministrul Muncii, Marius Budai a anunțat miercuri seară că a semnat Ordonanța de Urgență prin care sunt majorate pensiile și alocațiile. De asemenea, ministrul Muncii a declarat că a semnat și documentul prin care sunt crescute alocațiile copiilor. Marius Budă a semnat actul care prevede acordarea celei de-a 13-a indemnizații pentru persoanele cu dizabilități. Budai a vorbit despre majorarea pensiilor cu 10% și despre creșterea pensiei minime de la 800 de lei la 1000 de lei.

„OUG am semnat-o deja în seara asta. Mâine dimineaţă plecă spre Ministerul de Finanţe şi spre Ministerul de Justiţie. Am comunicat premierului, am discutat în coaliţie, au discutat liderii. Vor fi întâlniri în această perioadă”,a spus ministrul Muncii pentru Romania TV.

Așadar, de la 1 ianuarie, punctul de pensie va crește de la 1.442 de lei la 1.586 de lei, iar pensia minimă va crește la 1000 de lei. „Prima şedinţă de Guvern va fi vineri. Sunt OUG care privesc impactul bugetar. Vor trebui trecute prin Comitetul Economic şi Social, chiar dacă e un aviz consultativ, dar e obligatoriu de luat.Cel mai probabil săptămâna viitoare, pe miercuri, va fi aprobată OU.”, a mai spus oficialul.

Liderul PSD a anunțat că cea de-a 13-a indemnizație pentru persoanele cu dizabilități va fi oferită tot în ianuarie, iar valoarea acesteia va fi între 200 lei și 500 de lei. „A 13-a indemnizaţie e instituită prin programul de guvernare. E vorba despre o a 13-a indemnizaţie pentru persoanele cu dizabilităţi pentru că din anul 2018, când am dublat valoarea indeminizaţiilor pentru persoanele cu dizabiltăţi, nu s-a mai întâmplat nimic pozitiv din punct de vedere financiar pentru aceste persoane.Da, în cursul lunii ianuarie o vor primi. Aşteptăm avizările interministeriale şi când va fi forma finală, cu siguranţă o să o vedeţi. Va fi publicată pe ordinea de zi. E pentru fiecare grad de handicap în parte în cuantumul ei. La handicap mediu, unde nu avem valoarea de indemnizaţie şi avem buget complementar, mai lucrăm încă o dată bugetul complementar. E tot un fel de a 13-a indemnizaţie. Va fi între 200 şi 500 de lei ” a mai spus ministrul Muncii.

Calcul de pensii. Cu cât va crește pensia din 1 ianuarie 2022

Ministrul Muncii a venit cu calcule privind pensia de anul viitor. Marius Budai că există două etape de calcul în creșterea pensiilor. Se începe cu creșterea pensiei minime, cu indemnizațiile sociale care se majorează până la 1000 de lei. Așadar, toți românii care au pensie între 800 de lei și 1000 de lei pensia li se aplică noua valoare a punctului de pensie, de la 1442 de lei la 1586 de lei.

„Se calculează noul cuantum. Dacă acel nou cuantum nu ajunge la valoarea de 1.000 de lei se completează, deci, nu va mai fi niciun cetăţean în România care să aibă o pensie sub 1.000 de lei. Noi deja avem actul normativ pregătit, îl ducem la avizare şi apoi îl aprobăm”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, miercuri, în exclusivitate la Antena 3.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: