Redactia.ro
Home » Știri » Veste bună pentru români! Cu cât vor crește pensiile și alocațiile

Veste bună pentru români! Cu cât vor crește pensiile și alocațiile

Când intra alocațiile pe luna mai

Veste bună pentru români! Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a făcut un anunț important referitor la creșterea pensiilor și alocațiilor. Conform acesteia, la începutul anului viitor alocațiilor copiilor vor crește cu 20%, iar la jumătatea anului, pensiile vor fi și ele majorate, dar nu cu 40%.

Veste bună pentru români! Pensiile și alocațiile vor crește de la anul

Veste bună pentru români! Ministrul muncii, Violeta Alexandru a venit cu un anunț important pentru români, dar și pentru copii. În ultima vreme, au exista numeroase discuții referitoare la creșterea pensiilor. Ei bine, a fost anunțată o veste bună pentru români.

Potrivit ministrului muncii, alocațiile copiilor vor crește cu 20% la începutul anului 2021, iar la jumătatea anului viitor, pensiile vor fi majorate, dar nu cu 40%. ”Vor crește. Din punctul de vedere al liberalilor, lucrurile sunt foarte clare. În primul rând, în programul nostru de guvernare, pentru creșterea pensiilor am spus foarte clar că avem în vedere o creștere care să acopere 100% rata inflației și 50% din câștigul salarial mediu brut pe economie. Acest lucru constituie baza de plecare în discuțiile cu ceilalți parteneri, pentru că suntem într-o coaliție în acest moment și deciziile le luăm împreună”, a declarat Ministrul Muncii.

Referitor la alocații, ministrul Muncii a spus că va exista o creștere la începutul anului 2021. ”Va fi o creștere la începutul anului viitor, a doua creștere, de fapt, după cea de anul acesta. A treia va fi la jumătatea anului viitor și ultimele două, peste doi ani. Prin urmare, poziția PNL este foarte clară, de creștere atât a pensiilor, cât și a alocațiilor, cu o abordare echilibrată și bazată pe situația economică existentă, în sensul de creștere a numărului de salariați, pentru că de pe urma muncii lor și a contribuțiilor pe care le plătesc acești oameni care muncesc, putem acoperi toate aceste obligații, pe care le privim cu toată responsabilitatea. Suntem într-o guvernare de coaliție, aceste decizii se vor lua împreună cu ceilalți parteneri”, a mai adăugat Violeta Alexandru.

Valoarea medie a unui cont în sistemul pensiilor administrative

Autoritatea de Supraveghere Financiară a declarat marți, că 7,58 milioane de români erau înregistrați ca participanți în sistemul pensiilor administrate privat la data de 30 septembrie 2020, cu 3% mai mult față de perioada similară a anului 2019, iar valoarea totală era de 69,82 miliarde de lei, în creștere cu 18% comparativ cu aceeași dată a anului 2019. Astfel, sistemul pensiilor private a înregistrat o evoluție pozitivă pe tot parcursul funcționării sale. Ponderea pensiilor private în Produsul Intern Brut, la fost la sfârșitul lunii septembrie 2020, de 6,98%, peste nivelul înregistrat în decembrie 2019.

La 30 septembrie 2020, ponderea investițiilor în instrumente cu venit fix reprezenta 74% din totalul portofoliului investițional al fondurilor de pensii private. Valoarea activelor nete, din cel de-al treilea trimestru al anului 2020 de fondurile de pensii administratice privat, a fost de 69,82% de miliarde de lei. La nivelul Pilonului II, contribuția medie a participanților a fost de aproximativ 190 lei/participant. La finalul lunii septmebrie 2020, valoarea medie a unui cont în sistemul pensiilor administrate privat era de 9.225 lei. nLa nivelul Pilonului III, contribuția medie a participanților a fost de 140 lei/participant, valoare egală cu cea înregistrată în luna septembrie 2019.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: