Redactia.ro
Home » Știri » Veste bună pentru pensionari! Ce se va întâmpla cu pensiile din luna decembrie

Veste bună pentru pensionari! Ce se va întâmpla cu pensiile din luna decembrie

Ce se va întâmpla cu pensiile din luna decembrie

Veste bună pentru pensionari! Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a făcut un anunț extrem de important. Ce se va întâmpla cu pensiile din luna decembrie? 

Ce se va întâmpla cu pensiile din luna decembrie

Românii au aflat o veste foarte importantă pentru ei. Potrivit șefului Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, aceștia vor primi pensia recalculată chiar începând cu luna decembrie a acestui an, potrivit antena3.ro.

Daniel Baciu a mai anunțat că unii dintre cetățeni vor primi cu 200-300 de lei în plus la pensie, totul în funcție de contribuția pe care au avut-o. Pensionarii sunt foarte mulțumiți de această veste, aceștia primind pensia recalculată chiar din această lună.

De asemenea, doar în cursul acestui an, Casa de Pensii a soluţionat peste 22.000 de cereri de recalculare pentru pensionarii care fie nu au depus toate actele necesare, fie au mai lucrat și după ce au ieșit la pensie.

”Noi ducem o cursă de recuperare a acestor restanţe, am preluat un volum foarte mare de dosare care au ieșit din termenul legal de soluţionare de 45 zile, erau restanţe istorice foarte mari la pensiile naționale și internaționale, de 2-5 ani zile restanţe. Am avut o cursă infernală şi continuăm, am ajuns aproape la zero, avem doar câteva dosare de o complexitate deosebită, până în 10 dosare la nivel naţional, am reușit să recuperăm aproape integral toate dosarele restante pe pensiile naționale”, a spus şeful Casei Naţionale de Pensii, Daniel Baciu.

Pensiile vor fi mărite anul viitor după posibilități

Mai mult, Daniel Baciu a declarat că peste 40.000 de români din diaspora au primit decizii de pensionare în 2020, unele dintre ele fiind mai vechi şi de cinci ani. Pensiile pentru luna decembrie au început să fie distribuite încă de miercuri, 2 decembrie.

Premierul Ludovic Orban a declarat că pensia minimă va fi mărită în 2021, amintind că procentul de creştere va fi în funcţie de indicatorii economici.

Fireşte că va fi mărită. Cu cât? Vom vedea pentru că eu v-am spus: creşterea pensiilor trebuie să fie în acord cu nişte indicatori economici – creşterea economică, rata inflaţiei. Noi vrem să creştem pensiile şi în acelaşi timp să creştem puterea de cumpărare a pensiilor, doar în baza unei dezvoltări economice care se bazează pe creşterea economică serioasă, a declarat Ludovic Orban.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: