Redactia.ro
Home » Homepage » Anunț despre pensii! Vestea bună dată pensionarilor la sfârșit de an

Anunț despre pensii! Vestea bună dată pensionarilor la sfârșit de an

Prim vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a publicat noul program de guvernare al Partidului Social Democrat pentru 2021-2024. Liderul a precizat și la cât pot ajunge pensiile în patru ani. 

 

Ce prevede programul PSD

 

Prim vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a prezentat, miercuri, noul program de guvernare al partidului pentru următorii patru ani. Social-democratul își propune să crească pensiile cu 32%, să majoreze cu 57%  salariul minim și chiar să scadă impozitul în funcție de numărul de copii. Mai mult, acesta precizează că programul a fost discutat cu sindicatele și cu patronatele și că ,,are în centrul său siguranța locurilor de muncă”. „Acest program are în centrul său siguranţa locurilor de muncă – este o componentă esenţială în programul de guvernare cu care venim în faţa românilor. Din punctul nostru de vedere, acest lucru este esenţial. Dacă avem locuri de muncă sigure şi plătite, atunci vom putea avea creştere economică, putem creşte salariile, putem creşte nivelul de trai”, a adăugat Grindeanu.

PSD face apel la strategia folosită și de fostul liderul PSD, Liviu Dragnea, din 2016 când, în timpul campaniei electorale a pus accent tot pe programul economic, mai exact pe creșterea salariilor și a pensiilor.

Numărul 2 din PSD precizează că programul de guvernare pe următorii patru ani își propune recompensarea muncii și stimularea forței de muncă.

 

PSD dorește creșterea salariilor și a pensiilor 

 

Grindeanu susține, în continuare,  creșterea salariului minim. „Vrem să creştem salariul minim, iar angajatorii trebuie să înţeleagă că dacă nu vom avea salarii decente nu vor mai avea forţe de muncă, pentru că românii vor alege să muncească în afară. E obligatoriu să avem forţă de muncă în ţară, e un obiectiv prioritar”, mai spune liderul PSD.

Mai mult, programul de guvernare pentru 2021-2024 prevede și creșterea natalității.  ”Avem măsuri care se adresează creşterii natalităţii pentru că, dacă nu facem acest lucru acum, nu peste mult timp nu vom mai avea angajaţi care să plătească pensiile celor care au ieşit din activitate”, a afirmat, printre altele, Grindeanu.

Programul de guvernare propus de PSD pentru următorii patru ani, prevede creșterea pensiilor cu 32% în următorii patru ani. Creșterea propusă de 32% este suplimentară creșterii de 40% care ar fi trebuit să intre în vigoare în acest an, dar care a fost redusă de guvern la o creștere de doar 14 %, potrivit capital.ro.

Pe lângă creșterea salariilor și a pensiilor, PSD propune dublarea alocațiilor pentru copii și scăderea impozitului în funcție de numărul de copii. PSD nu include în programul de guvernare pentru următorii patru ani niciun proiect pentr dezvoltarea infrastructurii.

Psd propune, printre alele, schimbarea radicală a politicii fiscale. Pentru creșterea veniturilor bugetare, PSD vine cu măsuri precum digitalizarea/interconectarea caselor de marcat la ANAF, reducerea arieratelor recuperabile la buget, raționalizarea cheltuielilor și prioritizarea proiectelor finanțate din bani publici, introducerea contractelor de performanță în instituții publice și companii de stat.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: