Redactia.ro
Home » Știri » Ultima oră! Cresc pensiile cu 40%. Parlamentul a votat!

Ultima oră! Cresc pensiile cu 40%. Parlamentul a votat!

cresc pensiile

Parlamentul a votat, marți, în plenul reunit al Camerelor, majorarea pensiilor cu 40%. Au fost 242 de voturi pentru, modificările fiind susținute de PSD, ALDE, Pro România și UDMR.

Astfel, potrivit proiectului adoptat marți în plenul Parlamentului, pensiile vor fi majorate cu 40%. Și salariile profesorilor vor crește. PNL a anunțat că va contesta legea la Curtea Constituțională. Rectificarea bugetară a fost adoptată de plenul reunit al Parlamentului în forma dorită de PSD.

Majorarea pensiilor cu 40%, votată în Comisiile de Buget

Parlamentarii din comisiile reunite de buget – finanțe din Parlament au votat săptămâna trecută pentru majorarea pensiilor cu 40%. De asemenea, a fost abrogat amendamentul prin care creșterea salariilor profesorilor este amânată până în 2021. Și în cazul acestui amendament, dacă legea trece de votul din plen, intră în vigoare legea care prevede majorarea salariilor profesorilor de la 1 septembrie 2020.

Florin Cîțu: „O grupare vrea să arunce țara în aer”

În timpul dezbaterilor, ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a acuzat PSD că vrea „să arunce țara în aer”. „Vă rugăm să reanalizați calendarul în ceea ce privește creșterea pensiilor. Guvernul PSD de atunci știa că nu poate creștere pensiile. Ceea ce se întâmplă astăzi e un act de agresiune la adresa stabilității economice. O grupare vrea să arunce țara în aer. Ne vom opune și le garantăm românilor că nu vom arunca țara în aer.”, a declarat șeful de la Finanțe.

Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, a anunţat încă de la începutul ședinței că PNL va ataca la CCR proiectele de lege care includ amendamentele PSD. „Vom ataca la CCR aceste proiecte şi vom face tot ce ţine de noi pentru a scăpa ţara de PSD. Duminică românii vor vota PNL pentru a scăpa de PSD”, a spus Roman.

Parlamentul s-a reunit marţi, de la ora 13:00, în plen, pentru rectificarea bugetară.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: