Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă cu pensiile românilor? Ministrul Finanțelor a făcut anunțul

Ce se întâmplă cu pensiile românilor? Ministrul Finanțelor a făcut anunțul

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat, miercuri seară, în cadrul unei conferințe de presă, ce se va întâmpla cu pensiile românilor. Ministrul anunță de când va fi posibilă majorarea pensiilor cu 40%.

 

De când va fi posibilă majorarea pensiilor

 

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, anunță că majorarea pensiilor va fi posibilă după alegerile din iarnă. În acest fel, o posibilă creștere a pensiilor  și a salariilor bugetarilor ar putea fi prevăzută în bugetul ce trebuie aprobat de Guvernul următor, Guvern care va fi format după alegerile parlamentare. Ministrul spune că  Guverul condus acum de Ludovic Orban vea să evite greșelile făcute de PSD care, ”a promis pe de o parte şi pe de altă parte nu-şi permitea şi a crescut taxele”, a declarat Cîțu.

Ministrul Florin Cîțu declară că punctul de pensie a crescut anul acesta cu 177 de lei. ‘‘Vom continua în aceeaşi direcţie”, a declarat acesta în cadrul conferinței de presă. Mai mult, Guvernul condus de Orban a eliminat taxele pe care conducerea PSD le-a introdus odată cu creșterea pensiilor, maia daugă minsitrul.” Vă aduc aminte de TVA defalcat, supraminoozatrea contractelor part-time, supraacciza pe combustibil. În fiecare luni voi avea o conferinţă de presă în care vom prezenta necesarul sau dorinţa de finanţare pentru săptămâna respectivă”, a spus ministrul la conferința de miercuri seară.

 

Ce se întâmplă cu salariile bugetarilor

 

Întrebat în cadrul conferinței  și despre creșterea salariilor bugetarilor, ministrul Florin Cîțu a precizat că  ,,bugetul trebuie aprobat de Guvernul următor’‘. Mai mult, acesta promite existența unei rectificări bugetare până la finalul anului. „Am început o analiză a cheltuielilor pe ordonatorii de credit. Va fi prezentat de Guvernul care va fi după alegerile din 6 decembrie. Demontăm orice acuzaţie care pune în antiteză investiţile şi taxele. Nu vom creşte taxele. Nu vom afecta veniturile cetăţenilor şi vom creşte investiţiile”, a afirmat Cîțu.

În cursul săptămânii trecute, ministrul a afirmat că o majorare a pensiilor ar duce la o depreciere a leului, a monedei naționale.  ,,Cursul leu-euro s-ar deprecia imediat în cazul în care legea privind rectificarea bugetară adoptată de Parlament cu amendamentul creşterii pensiilor cu 40% ar trece”, spune ministrul Finanțelor, potrivt Digi24.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: