Redactia.ro
Home » Știri » Veste din partea Guvernului! Ministrul Justiției decizie fără precedent

Veste din partea Guvernului! Ministrul Justiției decizie fără precedent

Veste din partea Guvernului! Ministrul Justiției decizie fără precedent

Veste din partea Guvernului! Guvernul pregătește o veste  nucleară dintr-un domeniu cheie. Este o mutare șoc a unui ministru. O instituție destul de controversată s-ar putea desființa. Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a luat această decizie, potrivit capital.ro.

Veste din partea Guvernului! Ministrul Justiției decizie fără precedent

Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție ar putea fi desființată, cea mai apropiată instituție de fostul ministru, Tudorel Toader, are zilele numărate. Cătălin Predoiu, ministrul justiției a luat o decizie fără precedent.

Momentan, secția nu va fi desființată, minsitrul cerându-le părerea magistraților pe acest subiect. „Ministrul Justiției îi consultă pe magistrați cu privire la cele mai importante modificări legislative, printre care și Secția Specială.

Acesta le cere magistraților părerea cu privire la schimbarea legislativă referitoare la justiție, cuprinse în programul de guvernare prezentat de Cabinetul Orban la învestirea în funcție.

Predoiu le-a cerut magistraților să spună dacă, în opinia lor, ar fi necesară desființarea SIIJ prin abrogarea actelor normative.

SIIJ poate fi desființată

Ministrul justiției le mai cere șefilor de instanțe părerea referitoare la problemele sociale ale amgistraților și la alte aspecte ce țin de cariera în profesia jurudică. În cele din urmă, acesta le-a promis magistraților că astfel de consultări transparente vor deveni o practivă curentă.

Secția Specială de investigare a magistraților funcționează sub umbra Parchetului General, fiind înființată prin OUG. Aceasta a devenit oeprațională în octombrie 2018, iar procurorul-șef are funcție egală cu cel al șefilor parchetelor anticorupție și antimafia.

Printre cele mai importante dosare instrumentate de SIIJ sunt și cele deschise pe numele Laurei Codruța Kovesi, fost procuror-șef al DNA.

Secția Specială a fost și unul dintre motivele scandalului dintre fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, și ex-premierul Viorica Dăncilă. Cearta a izbucnit după ce Birchall propus, în ședință de Guvern, ca activitatea procurorilor din Secția Specială să fie evaluată de Ministerul Justiției, propunere respinsă de Dăncilă.

Citeste si:Elevii unui liceu din Timișoara, evacuați din cauza unui puternic miros de gaz

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: