Redactia.ro
Home » Știri » Veste excelentă pentru studenți. Ce se întâmplă cu prețurile apartamentelor din toamnă

Veste excelentă pentru studenți. Ce se întâmplă cu prețurile apartamentelor din toamnă

Veste excelentă pentru studenți

Veste bună pentru studenții din Capitală! Specialiștii în imobiliare estimează că din toamnă, prețurile chiriilor vor scădea spre deosebire de anii trecuți când prețurile creșteau galopant.

Veste excelentă pentru studenți. Ce se întâmplă cu prețurile apartamentelor din toamnă

Studenții din București erau obișnuiți ca în fiecare toamnă, prețurile chiriilor să crească iremediabil cu 10-15%. Ei bine, în această toamnă, specialiștii imobiliari preconizează că prețurile nu vor mai crește, ci vor scădea.

Din cauza pandemiei de coronavirus, majoritatea universităților din București și-au anunțat studenții că cel puțin pentru o perioadă, cursurile se vor desfășura online, astfel, că majoritatea preferă să rămână în localitățile de domiciliu.

Așadar, prețul chiriilor din marile centre universitare este afectată grav de lipsa studenților. „Este primul an în care studenții nu mai aduc o presiune pe piață. Prețurile chiriilor nu vor crește în acest an, chiar vor scădea. În acest moment, ele sunt la nivelul anului trecut, iar scăderea se va observa pe la mijlocul lui octombrie, căci piața imobiliară are inerție. Când proprietarii vor vedea că nu au vizionări și oferte, vor fi nevoiți să scadă prețul”, explică Robert Dobrescu, șeful agenției Nobila Casă Răsăriteană din București.

Garsonierele și apartamentele cu două camere sunt cele mai căutate

Conform site-ului imobiliare.ro, aproximativ 14.000 de apartamente erau pregătite pentru închiriere la începutul lunii septembrie. Printre cele mai căutate sunt garsonierele și apartamentele cu două camere.

În București, garsonierele se închirieaza cu 200-300 de euro, apartamentele cu două camere pornesc de la 250 de euro, iar cele cu trei camere de la 300-500 de euro. Cele mai ieftine chirii din București sunt în zonele Chitila, Ferentari, Rahova sau Giurgiului.

În Cluj, cele mai ieftine cartiere sunt Florești, Baciu, Gruia sau Dâmbul rotund. În aceste zone, apartamentele cu două camere costă sub 300 de euro pe lună.

În Timișoara, printre cele mai ieftine zone se numără Traian, Piața Maria, Freidolf și Plăvăț II, prețurile fiind sub 300 de euro.

Potrivit unui studiu realizat de Storia realizat în august-septembrie, arată că 44% dintre studenți caută apartament cu două camere, în timp de 42% caută garsoniere. Referitor la suma alocată, studenții sunt dispuși să ofere suma de până în 300 de euro. În alegerea zonei, studenții preferă să aibă în apropiere mijloacele de transport în comun și să fie aproape de facultate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: