Redactia.ro
Home » Știri » Veste importantă pentru elevi! Ce materie vor studia, în mod obligatoriu, din toamnă

Veste importantă pentru elevi! Ce materie vor studia, în mod obligatoriu, din toamnă

elevi

O veste importantă pentru elevii din clasa a XI-a din România! Ministrul Educației, Ligia Deca, a comunicat că, începând cu noul an școlar 2023-2024, acești elevi vor avea o nouă materie în curriculum, respectiv Istoria Evreilor. Holocaustul. Iată toate detaliile!

Veste importantă pentru elevi! Ce materie vor studia, în mod obligatoriu, din toamnă

Începând cu anul școlar 2023-2024, elevii de clasa a XI-a vor avea parte de noutăți în curriculum. În această toamnă, aceștia vor fi implicați în studiul unei noi discipline, și anume Istoria Evreilor. Holocaustul. Ligia Deca, Ministra Educației, a făcut cunoscut acest anunț prin intermediul unei platforme de socializare.

„Am semnat astăzi Ordinul privind programa aferentă disciplinei ‘Istoria Evreilor. Holocaustul’ pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a. Este esențial ca elevii să cunoască această perioadă tragică din istorie. Prin urmare, începând din anul școlar 2023-2024, această disciplină devine obligatorie, în conformitate cu prevederile Legii 276/2021″, a precizat ministrul.

Conform afirmațiilor Ligiei Deca, noul plan de învățământ nu are ca scop doar furnizarea cunoștințelor legate de istoria evreilor și evenimentele tragice din tipul celui de-al Doilea Război Mondial. Acesta urmărește, de asemenea, cultivarea valorilor umaniste și a toleranței.

Anunțul ministrului Educației, Ligia Deca

Potrivit datelor disponibile, în cadrul învățământului profesional de stat, cu durata de trei ani, materia Istoria Evreilor. Holocaustul va fi inclusă în programa școlară a clasei a XI-a, cu o oră de studiu pe săptămână. În cazul elevilor din învățământul profesional special, această disciplină va fi abordată în clasa a XII-a.

„Programa cuprinde conținut care va ajuta elevii să înțeleagă mai bine originea și cultura evreilor, provocările contemporane (antisemitism, xenofobie, genocid și amenințările la adresa normelor și a valorilor democratice) și memoria Holocaustului în secolul al XXI-lea”, a declarat ministrul.

Elevii din clasa a XI-a care urmează filiera teoretică, profilul real (inclusiv specializările matematică-informatică și științe ale naturii) și profilul umanist (inclusiv specializările filologie și științe sociale) vor beneficia, de asemenea, de o oră pe săptămână dedicată studiului Istoriei Evreilor. Holocaustului. Aceeași abordare va fi valabilă și pentru elevii din filiera vocațională, atât pentru cursurile de zi cât și pentru specializările Muzică, Coregrafie, Arta actorului, Arhitectură, Arte ambientale și Design, Arte plastice și Arte decorative. De asemenea, elevii de la profilul sportiv, în toate specializările sale, vor avea ocazia să studieze noua disciplină cu o oră pe săptămână.

În plus, atât liceenii de la profilul pedagogic, cât și cei din filiera tehnologică, indiferent dacă urmează cursurile de zi sau seral, vor avea o oră săptămânală alocată pentru studierea acestei noi materii, conform informațiilor oferite de EduPedu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: