Redactia.ro
Home » Știri » Veste majoră despre creșterea pensiilor de la 1 Ianuarie 2022. Anunțul făcut de PNL

Veste majoră despre creșterea pensiilor de la 1 Ianuarie 2022. Anunțul făcut de PNL

GALERIE FOTO (2)

Încă o veste majoră despre creșterea pensiilor de la 1 Ianuarie 2022. Iată care sunt ultimele calcule făcute de PNL privind banii românilor.

Noul purtător de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat că propunerea bugetui de stat va fi prezentată până pe data de 20 decembrie în Parlament pentru dezbatere și vot.

Totodată, a fost reamintit angajamentul că nu vor exista noi taxe pentru 2022 și totodată că ținta de deficit a executivului este în limita a 5,84%. De asemenea, majorarea programată a pensiilor de la 1 ianuarie 2022 va duce la cheltuieli de 9,4% din PIB, care este un prag agreat cu Comisia Europeană și nu trebuie depășit.

Veste majoră despre creșterea pensiilor de la 1 Ianuarie 2022. Anunțul făcut de PNL

„Premierul Nicolae Ciucă ne-a asigurat astăzi că până pe data de 20 decembrie legea sau propunerea pentru Legea bugetului de stat va fi prezentă în Parlamentul României pentru fi dezbătută şi, bineînţeles, adoptată la timp”, a explicat Ionuţ Stroe la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Legat de strategia fiscal-bugetară pe 2022, Stroe a precizat că în cadrul BEx al PNL s-a reafirmat poziţia potrivit căreia nu vor exista noi taxe pe anul viitor.

„Ţinem foarte mult la acest lucru”, a mai subliniat noul purtător de cuvânt al PNL.

Stroe a spus că ținta de deficit bugetar a guvernului este în limita a 5,84%.

„Am vorbit de reformarea sistemului de pensii și alte reforme pe care ne-am angajat ca stat în raport cu Comisia Europeană și prevăzute în PNRR, dar nu în detaliu.

Creșterea pensiilor va determina atingerea pragului de 9,4% (din PIB – n.red.) pe care l-am angajat în dialogul cu Comisia. Trebuie să ținem cont de acest lucru având în vedere construcția bugetară și să încercăm să nu depășim această limită”, a mai spus noul purtător de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

Pensiile speciale pentru aleşii locali. Cioloş: “Nu ne mai permitem alți privilegiați”

Cât despre pensiile speciale, pentru al treilea an consecutiv, Guvernul pregătește amânarea plăţii pensiilor speciale pentru aleşii locali. Principalul motiv pentru această măsură ar fi PIB-ul. Plata pensiilor speciale, împreună cu celelalte promisiuni din programul de guvernare, referitoare la pensii, ar duce la depășirea procentului stabilit, de 9,4% din PIB.

Dacian Cioloș, președintele USR-PLUS, a declarat luni că pensiile primarilor ar pune o presiune și mai mare pe bugetul de stat, iar „România nu-și mai permite o nouă categorie de pensii care să nu fie bazate pe principiul contributivității“, a subliniat fostul premier.

„Dacă alianța PSD-PNL nu dă o ordonanță de urgență rapid, în următoarele trei săptămâni, riscăm să avem o nouă categorie de privilegiați, pentru că aceste pensii speciale pentru primari, viceprimari, președinți de consilii județene, vicepreședinți de consilii județene ar intra în vigoare de la 1 ianuarie și ar avea un impact bugetar de peste 600 de milioane de lei“, a adăugat Cioloș.

„PSD-ul minte de ani de zile cetățenii și mai ales pensionarii cu creșteri de pensii și vine sistematic cu propuneri de creșteri procentuale care sunt sistematic în favoarea celor cu pensii mari, pentru că o propunere de creștere cu 10% a pensiilor înseamnă pentru un pensionar care are 1.000 de lei pe lună o creștere de 100 de lei, pentru un pensionar care are 10-15.000 de lei pensie înseamnă creștere cu 1.000-1.500 lei.“

„Continuăm să ținem în sărăcie pensionari cu pensii mici, unii chiar cu pensii mai mici de 1.000 de lei, cărora nu le putem crește pensia pentru că majoritatea banilor de creșteri de pensii se duc la pensiile mari tocmai pentru sistemul acesta ipocrit al PSD și acum asimilat de PNL de a veni nu doar cu doar cu creșteri de pensii procentuale fără o reformă a sistemului de pensii, dar și cu introducerea de noi categorii de pensii speciale care nu se bazează pe contributivitate“, a mai explicat Dacian Cioloș.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: