Redactia.ro
Home » Știri » Veste proastă pentru credincioșii din România. Raed Arafat a anunțat când vor fi deschise bisericile

Veste proastă pentru credincioșii din România. Raed Arafat a anunțat când vor fi deschise bisericile

Nu se deschid bisericile

Klaus Iohannis a declarat că România va ieși din starea de urgență pe data de 15 mai, iar unele activități vor putea fi reluate. Așadar, credincioșii aveau speranța că după 15 mai pot intra fără probleme în biserici și pot ajunge la mormintele celor dragi pentru a le aprinde o lumănare, însă acest lucru se pare că nu va deveni posibil prea curând.

Se deschid bisericile după 15 mai?

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat a afirmat astăzi că deschiderea bisericilor după 15 mai nu va avea loc pentru că acestea reprezintă una dintre zonele în care vor ajunge cele mai vulnerabile persoane în fața coronavirusului.

Bisericile nu vor putea fi deschise din 15 mai. Ştiu că pentru oamenii credincioşi e foarte important, dar nu se vor deschide în primul val. Să vedem din al doilea val şi cu ce măsuri. Dar reprezintă una dintre zonele în care merg bătrâni, persoane vulnerabile. Clar acolo va trebui să se ia unele măsuri, a spus Arafat.

Totodată, Arafat a dat de înțeles că se analizează deschiderea bisericilor pentru cel de-al doilea val de ridicare a restricțiilor, care vor avea loc probabil după 1 iunie.

Mesajul Patriarhiei Română transmis publicului

Potrivit Digi24, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei ROmâne, Vasile Bănescu a precizat că Biserica Ortodoxă Română își dorește ca bisericile să fie deschise cât mai repede.

Biserica Ortodoxă Română, ca și celelalte culte religioase din România/ Europa, (va) face demersuri firești și riguros argumentate pe lângă autorități, pentru a găsi împreună căile raționale de întoarcere graduală, precaută, dar grabnică la starea de normalitate: revenirea oamenilor, cu respectarea măsurilor de protecție necesare, inclusiv la exercitarea dreptului fundamental la viața religioasă publică, adică în biserici”.

În data de 21 martie a fost adoptată Ordonanța militară numărul 2, care prevede restricțiile pentru organizarea nunților, botezurilor sau înmormântărilor. Până în prezent, evenimentele enumerate mai sus au avut loc, fiind oficiate de preoți doar dacă participau maxim 8 persoane.

Ordonanța nr 2 a prevăzut ca preoții să poată oficia slujbe online, din biserică fără niciun enoriaș.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: