Redactia.ro
Home » Știri » Veste proastă pentru pensionari. Banii vor ajunge mai târziu la ei de Paște

Veste proastă pentru pensionari. Banii vor ajunge mai târziu la ei de Paște

În luna aprilie, plata pensiilor a fost amenințată de greva poștașilor, iar în mai, chiar de Paște, se întâmpină probleme din cauza minivacanței bugetarilor. Președintele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu a făcut cunoscute schimbările în distribuirea pensiilor, afectate de zilele libere de 1 Mai și Paște.

De obicei, pensiile sunt livrate de poștași între prima zi și cea de-a 15-a zi a fiecărei luni. În acest an, însă, există un impediment din cauza sărbătorii de 1 Mai. Baciu a oferit clarificări cu privire la programul de lucru al poștașilor responsabili de distribuirea pensiilor. Conform acestuia, poștașii vor activa pe data de 2 mai, iar pensiile distribuite prin intermediul lor vor începe să ajungă la beneficiari încă de vineri.

În acest an, angajații din România beneficiază de zi liberă în data de 1 Mai, precum și în a doua zi de Paște, ceea ce va afecta distribuirea pensiilor. Baciu a explicat că poștașii care vor lucra pe data de 2 mai vor primi o zi liberă ulterior, compensându-se astfel zilele libere acordate în minivacanța de Paște.

Luna septembrie va aduce o nouă majorare

Intârzierea în distribuirea pensiilor este determinată de calendarul sărbătorilor legale și al liberelor acordate angajaților statului, printre care se numără și poștașii responsabili cu distribuirea pensiilor. În România, mai mult de jumătate dintre cei aproximativ 5.000.000 de pensionari aleg să își primească pensiile prin intermediul poștei în prima parte a lunii.

Începând cu 1 ianuarie a acestui an, o nouă lege a pensiilor a adus modificări în ceea ce privește majorările și normele de calcul pentru pensii, afectând peste 5 milioane de pensionari. Conform declarațiilor șefului CNPP, unele sporuri vor fi luate în considerare la calculul acestor pensii. Luna septembrie va aduce o nouă majorare pentru majoritatea pensionarilor din România, însă procentul exact cu care vor crește pensiile nu este încă cunoscut.

„Este vorba despre sporurile pentru care s-a datorat si platit contributie de asigurari sociale. Pentru acele sporuri avem termen de sase luni, incepand cu 1 septembrie, pentru a le recalcula. Noi ii spunem a doua recalculare, care se va face numai pentru persoanele care au avut astfel de sporuri, pentru acele sporuri se va beneficia de o alta crestere optionala, in raport cu valoarea lor, dar si cu nivelul de contributie platit”, a transmis Daniel Baciu, seful CNPP.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: