Redactia.ro
Home » Știri » Veste proastă pentru români! Unii dintre ei vor intra în carantină

Veste proastă pentru români! Unii dintre ei vor intra în carantină

Veste proastă pentru români!

Veste proastă pentru români! Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat că următorii români vor intra în carantină dacă nu vor respecta anumite reguli. Lista țărilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România a fost actualizată.

Veste proastă pentru români! Unii dintre ei vor intra în carantină

Veste proastă pentru români! Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat că lista cu țările cu risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România, a fost actualizată. Veste proastă pentru români! Astfel, următorii români vor intra imediat în carantină dacă nu au testul împotriva noului coronavirus. Pe lângă actualizarea listei statelor și zonelor cu risc epidemiologic, autoritățile au anunțat reluarea zborurilor către și dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. „Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 3 ianuarie 2021, Hotărârea numărul 1 privind aprobarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.Pe lângă actualizarea listei statelor și zonelor considerate ca fiind cu risc crescut epidemiologic, Hotărârea prevede reluarea zborurilor către și dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

De asemenea, persoanele care vin din acest stat trebuie să intre în carantină, ori sa aibă un test negativ la Covid-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de intrarea în România”, conform comunicatului de presă.

Așadar, persoanele care sosesc în România din Marea Britanie și Irlanda de Nord sunt obligați să prezinte la intrarea în țară, certificatul unui test negativ, rapid antigenis sau RT-PCR pentru noul coronavirus, efectutat cu cel mult 48 de ore înainte. Persoanele care sosesc din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și sunt exceptate de la măsura carantinei instituite sunt, conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone, conducătorii autovehiculelor pentru transport persoane care au mai mult de 9 locuri pe scaune, conducătorii care se deplasează în intereserul desfășurării profesiei, piloții de aeronave și personalul navigant, persoanele aflate în tranzit și membrii misiunilor diplomatice.

Consultați aici lista țărilor din zona „galbenă”, pentru care se instituie măsura carantinării în cazul persoanelor care sosesc în România. Carantina se face la domiciliu sau într-o locație declarată pentru 14 zile.

Românii care merg în Italia vor intra în carantină

Potrivit Ambasadei României în Italia, cetățenii români care vor să se deplaseze în Italia în perioada următoare, conform măsurilor în vigoare în această țară, vor fi nevoite să stea în carantină la sosirea din România dacă au stat în perioada 21 decembrie-7 ianuarie.
Persoanele care, în perioada 21 decembrie 2020 – 6 ianuarie 2021 au stat/tranzitat într-o țară de pe lista C, inclusiv România, din alte motive decât cele de necesitate (de exemplu, pentru turism sau pentru o vizită neesențială la rude și prieteni), la întoarcerea în Italia, începând cu 7 ianuarie 2021, sunt supuse măsurii de autoizolare pentru 14 zile, chiar dacă au efectuat un test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2”, se arată în informațiile publicate de instituția română pe pagina sa de Facebook. În cazul în care șederea în România sau a oricărui stat de pe lista a fost efectuată din motive necesare, persoanele pot dovedi prin documente, că au efectuat un test negativ pentru infecția cu virusul coronavirus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: