Redactia.ro
Home » Știri » Veste proastă pentru românii care caută chirie ieftină, dar și pentru cei care vor să închirieze. Este oficial: Nu vor mai putea fi date spre închiriere locuințele care…

Veste proastă pentru românii care caută chirie ieftină, dar și pentru cei care vor să închirieze. Este oficial: Nu vor mai putea fi date spre închiriere locuințele care…

Este oficial, pleacă spre vot în Parlament! Discutăm despre o lege care aduce vești proaste atât pentru românii care dorește să închirieze ieftin o locuință, cât și pentru cei care doreau să despre închiriere anumite proprietăți.

Ce locuințe nu vor mai putea fi închiriate?

De acum înainte apartamentele sau garsonierele care se află în blocurile incluse în clasa I de risc seismic nu vor mai putea fi date spre închiriere și nici închiriate, potrivit unui nou proiect de lege care a fost adoptat de către Guvern.

Această măsură va fi aplicată și în cazul caselor aflate în situație similară . amenzile pentru încălcarea acestei legi vor fi usturătoare astfel că este greu de crezut că proprietarii se vor risca să mai scoată la închiriere astfel de locuințe. 

Proiectul de lege menționează clar faptul că se va interzice

“închirierea sau cedarea în comodat/ folosință a spațiilor cu destinația de locuință din clădirile încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa de risc seismic Rs I”.

Vestea este dură atât pentru cei care caută chirie ieftină, dar și pentru proprietarii imobilelor din clădirile însemnate cu bulină ce vor pierde venituri substanțiale. Singura soluție pentru aceștia este ca blocul unde dețin un bun imobiliar să fie consolidat.

Ce amenzi prevede încălcarea acestei legi 

„Amenzile pe care le vor risca cei ce vor pune la închiriere locuințe situate în clădiri cu risc seismic vor fi cuprinse între 50.000 și 75.000 de lei”, potrivit Antena 3.

Proiectul de lege va fi dezbătut și votat de către Parlament 

„O altă mențiune importantă îi implică pe cei care dețin clădirile expertizate tehnic şi încadrate în clasa de risc seismic Rs I.

Aceștia vor trebui să înceapă demersuri pentru consolidarea clădirilor. Nerespectarea termenelor propuse în proiectul de lege se sancționează cu amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.”

Proprietarii vor avea la dispoziție doi ani pentru realizarea proiectării lucrărilor de intervenţii, de la data primirii notificării încadrării în clasa de risc seismic RsI a clădirii expertizate ca mai apoi să aibă doi ani la dispoziție pentru începerea execuţiei lucrărilor de intervenţii.

Câte blocuri cu bulină sunt în București

În prezent, în cel mai important oraș al țării există aproximativ 363 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic”, conform datelor oferite de AMCCRS.

 Totodată, potrivit celor de la Admnistrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), „în Capitală se mai află și 373 de clădiri în clasa a-II-a de risc”. 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: