Redactia.ro
Home » Știri » Veste rea pentru Educația din România! Peste 50 de mii de elevi sunt afectați

Veste rea pentru Educația din România! Peste 50 de mii de elevi sunt afectați

Anunț de ultim moment! Anul școlar 2023-2024 a fost restructurat!

În ultima vreme, Educația din România a suferit o mulțime de schimbări și elevii au fost nevoiți să se supună noilor reguli. Cu toate acestea, statul a venit în ajutorul lor, căutând modalități de a-i sprijini în contextul complicațiilor financiare. O sumă de bani, pe care toți ar fi trebuit să o primească în anul școlar în curs, a suferit o altă amânare.

Voucherele educaționale, amânate din nou

Unul dintre ajutoarele sociale oferite de stat românilor este reprezentat de voucherele educaționale pentru elevi. Sunt vizați cei care provin din familii defavorizate și ar fi trebuit să primească deja 500 de lei, bani pe care să îi folosească pentru achiziția de haine sau rechizite.

Ministrul Investițiilor Europene, Marcel Boloș, a făcut un anunț important în acest sens. De la oficial aflăm că, deși virarea banilor a fost programată pentru ianuarie-februarie, 55.000 de elevi o să primească tichetele educaționale abia în perioada martie-aprilie. Se lucrează la un nou mecanism care promite un proces mult mai rapid de acum înainte.

„Din păcate, durează un pic până când vom putea să le virăm banii. (…) Eu încerc și ne străduim ca să le putem asigura (tichetele educaționale – n.red) undeva în martie-aprilie. Oricum, mecanismul acesta nu poate să funcționeze așa, să ajungem să dăm banii în timpul anului școlar pentru voucherele educaționale, trebuie să le dăm înainte de începutul anului școlar. Acum, în februarie-martie, o să publicăm noul mecanism și să încercăm să fim mult mai proactivi.”, a anunțat ministrul Investițiilor Europene.

Ce elevi primesc voucherele educaționale

Peste 400.000 de elevi din România sunt beneficiari ai voucherelor de educație în valoare de 500 de lei, potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. Numărul de beneficiari a crescut cu 150.000 față de anul trecut și este reprezentat de elevii care provin din familii defavorizate:

  • copiii din învățământul de stat preșcolar, cu condiția ca venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (298 lei);
  • elevii din învățământul de stat primar și gimnazial, dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară (1.275 lei).

Cu ajutorul acestor tichete educaționale, elevii pot achiziționa îmbrăcăminte sau rechizite. De reținut că respectivele carduri în valoare de 500 de lei pot fi utilizate numai la unitățile cu care emitenții acestora au contracte de afiliere.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: